RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon
0
január 09, / Közzétéve Karácsony, Recept

Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon

Igazi klasszikus! Rántott ponty franciasalátával. Elkészítése könnyű, a siker garantált!

Először készítsük el a franciasalátát köretnek. Ehhez a következőkre lesz szükségünk:

Franciasaláta hozzávalók:

  • 1 kg franciasaláta-mixhez
  • egy üvegnyi kisebb savanyú uborka (8 cm-es)
  • 1 db alma
  • 200 g majonéz
  • 375 g tejföl
  • 3 ek mustár
  • 2 ek porcukor
  • só, fehér bors
  • vaj vagy egyéb zsíradék a pirításhoz

Franciasaláta elkészítése

A franciasaláta-mixet serpenyőben felhevített vajon 4-5 percig pirítjuk. Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük. Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a mixhez adjuk.

Elkészítjük egy másik tálba a franciasaláta lényegét: majonézt, tejfölt, mustárt és a savanyúuborka levét, alaposan elkeverjük, aztán szórjuk bele egy kis porcukrot, sózzuk-borsozzuk, az egészet összekeverjük aztán a mixbe forgatjuk. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a rántott pontyot. 

Rántott ponty elkészítése

Fő hozzávaló: fejenként 1-2 szelet pontypatkó

Prézlihez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás felverve
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéséhez
  • só

A pontypatkókat megmossuk, megtisztítjuk, aztán megtöröljük és besózzuk. Ezután panírozhatjuk: lisztbe, majd a felvert tojásba forgatjuk, aztán a zsemlemorzsába hempergetjük. A tojásba is lehet verni egy csipet sót, ízesebb lesz a prézli.

Az olajat felhevítjük, forró olajban kb. 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a bepanírozott patkókat. Süssük át alaposan, mindkét oldalát majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges olajat.

A korábban elkészített és lehűtött franciasaláta ágyon tálaljuk. Ecetes burgonyasalátával is kiváló!

Kulcsszavak: franciasaláta, karácsony, patkó, ponty, Rántott ponty

Ez is érdekes lehet

Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Rizottó alaprecept: így készítsd el a tökéletes olasz rizottót!
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel
Bazsalikom felhasználása a konyhában & jótékony hatásai
Bazsalikom felhasználása a konyhában & jótékony hatásai

MOST NÉPSZERŰ

  • Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben

    Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben – Könnyű vegetáriánus recept

    Fenséges, húsmentes vacsora air fryerben? Ez a ...
  • csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben – Pikáns, ropogó...
  • Ropogós sajtos hot dog air fryerben – Gyors és laktató ötlet 15 perc alatt!

    Készíts ropogós, sajtos hot dogot air fryerben ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP