RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk

Isteni mákos guba vaníliaöntettel- ezt a receptet mentsd el!

november 10, Receptvadász
A mákos guba az egyik legnagyszerűbb desszert! A mák íze kis cukorral-citrommal mézesen mesés, gyorsan összerakható és nagyon finom laktató. Amennyiben van otthon 10 db szikkadt kifli, akkor kattints a ide mákos guba receptjéhez és ugord át a tésztakészítést. Ha szeretnél kiflit sütni nézd meg a hagyományos kifli készítésének receptjét. Ha diós gubát készítenél, görgess
karácsonykiflimákos gubarecept
Tovább
  • Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept

Hókifli recept – hagyományos elkészítés, ahogyan nagyanyáink csinálták

január 10, Receptvadász
Hókifli recept
A hókifli rengeteg változata ismert, lehet mákos, diós, gesztenyés, szilvalekváros hókifli… de az alap elkészítése azonos! Ebben a receptben a mandulás-vaníliás hókifli hagyományos elkészítését mutatom meg, a közepére kerülő töltet változtatható. Decemberben, a disznóvágások idején érdemes beszerezni egy kis friss hájat, amiből az egyik legfinomabb süteményt készíthetjük: a hókiflit! Ez azonban csak ritkán áll rendelkezésünkre,
dióskarácsonyreceptsüteményünnepzsírral
Tovább
  • Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept

Legjobb mézeskalács recept

január 10, Receptvadász
Legjobb mézeskalács recept
Ha karácsony, akkor a mézeskalács édes fűszeres illata lengje be konyhát. Ez a mézeskalács recept egyszerű, a sütemény sokáig eláll és nagyon finom. Hozzávalók: A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük. A mézet felmelegítjük maximum 40 fokra, felolvasztjuk benne a vajat, majd az így kapott masszát ráöntjük a lisztes keverékre. Összedolgozzuk a
karácsonysütemény
Tovább
  • Közzétéve Karácsony, Recept

Zserbó – klasszikus recept egyszerűen mennyei!

január 09, Receptvadász
Zserbó
Isteni zserbó recept. Tudta, hogy ez a legkedveltebb magyar desszert? A klasszikus zserbó mindössze 3 összetevőre vezethető vissza: sárgabarack lekvár, tört dió és csokoládé. Ehhez jön még a puha, omlós tésztához szükséges liszt, élesztő, tojás, tej, és egy csipetnyi só. Az alapanyagokat összegyúrva, majd sodrófával kinyújtva 3 tésztalapot készítünk. Ezek közé kerülnek majd egyenletesen a
desszertédességkarácsonysüteményünnepzserbó
Tovább
  • Közzétéve Desszert, édesség, Recept

Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon

január 09, Receptvadász
Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon
Igazi klasszikus! Rántott ponty franciasalátával. Elkészítése könnyű, a siker garantált! Először készítsük el a franciasalátát köretnek. Ehhez a következőkre lesz szükségünk: Franciasaláta hozzávalók: Franciasaláta elkészítése A franciasaláta-mixet serpenyőben felhevített vajon 4-5 percig pirítjuk. Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük. Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a mixhez adjuk. Elkészítjük egy másik tálba
franciasalátakarácsonypatkópontyRántott ponty
Tovább
  • Közzétéve Karácsony, Recept

Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen

január 09, Receptvadász
Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen
Szegedi vagy bajai halászlevet szeretnénk készíteni? Mindkét receptet bemutatom, te döntsd el melyiket főzöd meg. A hozzávalók szinte azonosak! A különbség a két recept között A bajai halászlé elkészítése gyorsabb, egyszerűbb. A halat nem passzírozzák, csak simán főzik hagymával és a végén gyufatésztával tálalják. Szigorúan ponytból készítik. A Tisza-parti városban először hal -alaplevet készítenek, hagymából, paprikából,
Halászlékarácsony
Tovább
  • Közzétéve Karácsony, Recept

Klasszikus karácsonyi fogások, receptek

január 09, Receptvadász
Klasszikus karácsonyi fogások, receptek
Összegyűjtöttük az összes karácsonyi receptünket, hogy ne kelljen keresgélni, mit készítsünk vacsorára, ebédre, milyen sütemény készüljön karácsonyra! Itt megtalálható az összes karácsonyi klasszikus fogás! Kellemes karácsonyi készülődést, Kellemes Ünnepeket Kívánunk! Zserbó – klasszikus recept egyszerűen mennyei! Legjobb mézeskalács recept Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon Sült
karácsonyzserbó
Tovább
  • Közzétéve Karácsony, Recept

Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra

január 09, Receptvadász
Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra
Kolozsvári töltött káposzta A recept kolbásszal, császárszalonnával és sertésbordával gazdagított változata. Ezért csak 6 tölteléket készítünk, de szalonna és füstölt oldalas nélkül, a fenti anyaghányadainak 80%-ából. Helyettük 200 g füstölt, húsos császárszalonnát főzünk a háposztába és 6 db 80 g-os debreceni kolbászt, utóbbiakat csak az utolsó negyedórában téve bele. Ha az aprókáposzta kész van, 6
Gundelkarácsonytöltött káposztaünnepi fogásünnepi ogás
Tovább
  • Közzétéve Karácsony, Recept

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP