A mákos guba az egyik legnagyszerűbb desszert! A mák íze kis cukorral-citrommal mézesen mesés, gyorsan összerakható és nagyon finom laktató. Amennyiben van otthon 10 db szikkadt kifli, akkor kattints a ide mákos guba receptjéhez és ugord át a tésztakészítést. Ha szeretnél kiflit sütni nézd meg a hagyományos kifli készítésének receptjét. Ha diós gubát készítenél, görgess
- Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept
A hókifli rengeteg változata ismert, lehet mákos, diós, gesztenyés, szilvalekváros hókifli… de az alap elkészítése azonos! Ebben a receptben a mandulás-vaníliás hókifli hagyományos elkészítését mutatom meg, a közepére kerülő töltet változtatható. Decemberben, a disznóvágások idején érdemes beszerezni egy kis friss hájat, amiből az egyik legfinomabb süteményt készíthetjük: a hókiflit! Ez azonban csak ritkán áll rendelkezésünkre,
- Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept
Legjobb mézeskalács recept
január 10,
, Receptvadász
Ha karácsony, akkor a mézeskalács édes fűszeres illata lengje be konyhát. Ez a mézeskalács recept egyszerű, a sütemény sokáig eláll és nagyon finom. Hozzávalók: A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük. A mézet felmelegítjük maximum 40 fokra, felolvasztjuk benne a vajat, majd az így kapott masszát ráöntjük a lisztes keverékre. Összedolgozzuk a
Isteni zserbó recept. Tudta, hogy ez a legkedveltebb magyar desszert? A klasszikus zserbó mindössze 3 összetevőre vezethető vissza: sárgabarack lekvár, tört dió és csokoládé. Ehhez jön még a puha, omlós tésztához szükséges liszt, élesztő, tojás, tej, és egy csipetnyi só. Az alapanyagokat összegyúrva, majd sodrófával kinyújtva 3 tésztalapot készítünk. Ezek közé kerülnek majd egyenletesen a
- Közzétéve Recept
Igazi klasszikus! Rántott ponty franciasalátával. Elkészítése könnyű, a siker garantált! Először készítsük el a franciasalátát köretnek. Ehhez a következőkre lesz szükségünk: Franciasaláta hozzávalók: Franciasaláta elkészítése A franciasaláta-mixet serpenyőben felhevített vajon 4-5 percig pirítjuk. Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük. Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a mixhez adjuk. Elkészítjük egy másik tálba
Szegedi vagy bajai halászlevet szeretnénk készíteni? Mindkét receptet bemutatom, te döntsd el melyiket főzöd meg. A hozzávalók szinte azonosak! A különbség a két recept között A bajai halászlé elkészítése gyorsabb, egyszerűbb. A halat nem passzírozzák, csak simán főzik hagymával és a végén gyufatésztával tálalják. Szigorúan ponytból készítik. A Tisza-parti városban először hal -alaplevet készítenek, hagymából, paprikából,
Klasszikus karácsonyi fogások, receptek
január 09,
, Receptvadász
Összegyűjtöttük az összes karácsonyi receptünket, hogy ne kelljen keresgélni, mit készítsünk vacsorára, ebédre, milyen sütemény készüljön karácsonyra! Itt megtalálható az összes karácsonyi klasszikus fogás! Kellemes karácsonyi készülődést, Kellemes Ünnepeket Kívánunk! Zserbó – klasszikus recept egyszerűen mennyei! Legjobb mézeskalács recept Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra Halászlé készítése – bajaiasan vagy szegediesen Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon Sült
Hagyományos töltött káposzta Gundel-módra
január 09,
, Receptvadász
Kolozsvári töltött káposzta A recept kolbásszal, császárszalonnával és sertésbordával gazdagított változata. Ezért csak 6 tölteléket készítünk, de szalonna és füstölt oldalas nélkül, a fenti anyaghányadainak 80%-ából. Helyettük 200 g füstölt, húsos császárszalonnát főzünk a háposztába és 6 db 80 g-os debreceni kolbászt, utóbbiakat csak az utolsó negyedórában téve bele. Ha az aprókáposzta kész van, 6