Isteni receptre bukkantam… ha annak lehet nevezni azt a szituációt, hogy miután megkínálnak egy süteménnyel, nem hagyom nyugton a háziasszonyt újabb és újabb szeletért, majd elkönyörgöm a receptjét! Nem egy ördöngősség ennek a sütinek az elkészítése, nagyon egyszerű, számtalan gyümölccsel jól kiegészül, sokáig friss marad és igazán kevés alapanyag szükséges hozzá!
Jelenleg a szeder érik, ezért ezt a verziót osztom meg, de meggyel, ribizlivel, málnával… stb. is jól illik! A képen látható szedres sütemény joghurtot kapott a tésztájába, de kefírrel is finom nagyon!
Gyümölcsös sütemény hozzávalói, elkészítése
- Válasszunk egy tetszőleges bögrét a méréshez (kb 2 decis legyen)
- 2 bögre joghurt VAGY kefír (2 kis poharas vagy 1 nagy 🙂
- 2 bögre cukor (aki nem annyira édesszájú, csíphet le belőle mondjuk 1,5 bögrére)
- 2 bögre liszt
- 3/4 bögre napraforgóolaj (de lehet kókuszolaj is)
- 1 tojás
- 1 sütőpor
2. Keverjük össze az alapanyagokat, úgy, hogy először a tojást és a cukrot kikeverjük, majd mehet hozzá az olaj, a joghurt és végül a liszt valamint a sütőpor. Folyós lesz, annak kell lennie!
3. Öntsük a masszát egy tepsibe és szórjuk meg jól bármely gyümölccsel (kb 450g ízlés szerint)
Nagyon finom sütemény!
Köszönjük Márti!