Koreai ropogós sült csirkeszárnyak

Ahhoz, hogy extra ropogós, ujjszopogatós csirkeszárnyakat kapjunk, különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre: dupla panír+fűszerek (KFC-féle megoldás), fűszerezés+pácolás, liszt+sütés+kenegetés?stb.

A hagyományos rántott csirkével – amelyet bepanírozunk és kisütünk ? ellentétben, ezek a csirkeszárnyak, amiket most bemutatok, egy tojásfehérjés-sós-szódabikarbónás mázban pihentek egy éjszakán át a frigóban, mielőtt délben kisütöttem őket. Furcsának tűnhet, de mesés lesz az eredmény: szuper ropogós héjú csirke, ami nem tocsog az olajban! Koreai recept, ezért ázsiai fűszereket is tettem a páchoz.

A szódabikarbónától nem kell félni: lúgosító hatása révén az egyik leggyorsabban ható savlekötő szer, számos jótékony hatása van a szervezetre kívül-belül használva.

Hozzávalók

  • 2 nagy tojásnak a fehérjéje
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kg csirkeszárny (alsó-felső), a végeik levágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2,5 centi friss gyömbér
  • 3 kanál kocshudzsang (koreai chili krém)
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsborecet
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál ázsiai halszósz
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj

Elkészítés

1

Egy nagy tálban alaposan felverjük a tojásfehérjét a sóval és a szódabikarbónával (ne maradjanak szemcsék a tál alján). Ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkeszárnyakat és összerázzuk az egészet: akkor vagyunk készen, ha a szárnyacskák bőrét teljesen befedte a máz.

csirkeszárny aprítása alsó-felső

2

Fogunk egy sütőrácsot és szépen egymás mellé rakosgatjuk a csirkeszárnyakat úgy, hogy azok ne érjenek egymáshoz. A felesleges mázat hagyjuk lecsöpögni. Legalább 8 órát pihentessük így a hűtőben. Ha van rá lehetőségünk, félidőben fordítsuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen száradjanak.

3

Mikor megszáradtak a csirkeszárnyak, melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Helyezzük azokat a ráccsal együtt a sütőbe először 15 percre, majd forgassunk egyet rajtuk és további 10 percig sütjük. Az utolsó forgatás jön és még 10 percig sütjük. Így lesz mindkét oldala tökéletesen ropogós és arany barna! Kivesszük a sütőből és 5 percig hagyjuk pihenni.

4

Míg a csirkeszárnyak sülnek, előkészíthetjük a szószt: fogunk egy nagy serpenyőt, amibe belefér majd az összes csirkeszárny is. Belenyomjuk (vagy reszeljük) a fokhagymát és a gyömbért majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is (chili, szójaszósz, rizsborecet, barnacukor, halszósz és szezámolaj). Mikor kivesszük a sütőből a húst, közepes lángon feltesszük melegedni a szószt. Addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni, körülbelül 2-3 perc. Ezután már csak össze kell ráznunk az ízletes szószt a csirkeszárnyakkal és azonnal ehetjük!

Tényleg mennyei lesz az összhatás!

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..