Ez a tökéletes káposztás rétes recept! Kevés alapanyag szükséges hozzá, igazán pénztárcabarát, és könnyű az elkészítése. Káposztás rétesre fel!
A káposzta tele van C-vitaminnal, alacsony kalóriatartalmú és gyulladáscsökkentő és rákellenes tulajdonságairól ismert. Lehet, hogy a káposzta a szegények tápláléka lehetett, de azok számára, akik bőségesen fogyasztották, biztonságosabb, sőt talán meghosszabbító is volt.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 db tojás, 12 dkg zsír, 1,20 kg káposzta, kevés cukor, kevés őrölt bors, kevés hagyma, kevés só.
A káposztát két felé vágjuk, a torzsáját kivágjuk, azután apróra reszeljük, besózva fél óráig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Egy evőkanál zsírban egy csapott evőkanál porcukrot megbarnítunk, hozzáadunk kevés finomra vágott hagymát, a káposztát, az őrölt borsot, és gyakori keveréssel megpirítjuk.
A rétestésztát szikkadás után zsírral meglocsoljuk, ráhintjük a káposztát, összehajtogatjuk, zsírral kikent tepsibe tesszük, zsírral és tojással megkenjük és forró sütőben ropogósra sütjük.
Ízlés szerint a hagymát el is hagyhatjuk belőle.
Igazán finom káposztás rétes recept – tuti befutó.