Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést!
A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a fertőzéseket is!
A tökéletes húsleves elkészítés szabályai:
- A leveshez való húst és csontokat mindig alapos lemosás után hideg vízben tegyük fel főzni és ne túl gyorsan forraljuk fel! A fokozatos felmelegedés következtében a hús tápnedvei tökéletesen kioldódnak: habár így a húsunk kevésbé lesz ízletes, de a leves tartalmazni fogja azt: finom és laktató lesz.
- A “bezöldségelés” és a felfőzés után mindig lassú és egyenletes forrással főzzük, így tiszta és áttetsző marad a levesünk. A gyors forralással főzött levesünk megtörik, zavaros lesz.
- A tűzhelyről levéve a levest, leszűrés előtt negyed órát hagyjuk állni, hogy teljesen leülepedjék. Ezután finomszálú szűrőn kanállal átszedve szűrjük le, óvatos mozdulatokkal, hogy a leves ekkor se törjön meg, maradjon szép tiszta.
- A húslevesbe a tésztát mindig külön főzzük ki és csak tálaláskor tegyük a levesbe.
- Kerüljük a túl erős fűszerezést, mert az elronthatja a leves jellegét, nem mindenki szereti az erős fűszerezést.