RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral

Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral

Trüffel: mikor az étcsokoládé, a tejszín és a vaj olvad a szájban, miközben egymás után bontakoznak ki az egymást kiegészítő mesés ízek…

Ez egy szilvalekváros recept, mert volt a hűtőben még egy fél befőttes üvegnyi és megspékeltem még egy kis téli fűszerkeverékkel: fahéjjal és szegfűszeggel.

Telitalálat lett, bombajó!

Hozzávalók (30 db lett)

  • Étcsokoládé 200 g
  • Tejszín 1 dl
  • Méz 2 evőkanál
  • Vaj 20 g
  • Szilvalekvár 40 g (mint 1 gombóc fagyi)
  • Őrölt fahéj 3 g
  • Őrölt szegfűszeg 1 kávéskanál
  • Kakaópor a tetejére

Elkészítés

  1. A tejszínt megmelegítjük annyira, hogy elolvadjon benne a méz és hozzátesszük a fahéjat és a szegfűszeget. Az étcsokoládét is felolvasszuk és apránként adagolva egybekeverjük a kettőt.
  2. A vajat is felmelegítjük kissé – az jó, ha szoba hőmérsékletű. Az alapanyagokkal 40 fokon dolgozva lesz könnyű dolgunk. Tehát a vajat is és a szilvalekvárt is a keverőtálba tesszük a csokoládés masszánkhoz. Jól összekeverjük az egészet, teljesen homogén állagúra. Használhatunk mixert is hozzá.
  3. Ezután állni hagyjuk 20-30 percig hűtőben. Igen, először felmelegítettünk mindent, hogy jól összeolvadjanak az ízek, most pedig le kell hűtenünk mert a továbbiakban így lesz könnyebb dolgunk. A következőt csináltam: levágtam egy erősebb műanyagzacskó csücskét (nyomózsákot készítettem) és apró adagokat nyomtam a masszából egy tálra, amelyre zsírpapírt helyeztem. Visszaraktam az egészet újabb negyed órára. A lényege, hogy íz nem lesz olyan “trutymós” a trüffel golyócskák készítése és minden trüffel egyforma méretű lesz.
  4. Kivesszük a hűtőből és egyesével a kezünkkel golyócskákat gömbölyítünk belőlük, majd meghempergetjük őket kakaóporban.

Száraz, hideg helyen tárolva (hűtőben, kamrában) 2-3 hétig eláll. Ajándéknak is tökéletes!

  • Tweet
Kulcsszavak: Étcsokoládé, Szilvalekvár, Trüffel

Érdekes lehet még

gyros pita
Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel
Csicseriborsó leves “olaszosan”: könnyű és finom előétel!
Hagyományos palócleves elkészítése
Palócleves őzhúsból (vagy egyéb húsból – tökéletes alaprecept)

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP