Avokádós pirítós spenóttal és tojással egészséges, tejmentes és gluténmentes opcióval (gluténmentes kenyérrel).
A képen egy két szelet avokádós pirítós párolt bébispenóttal és buggyantott tojással.
Avokádós pirítós spenóttal és tojással
Az elmúlt évben egyedül élve megszoktam, hogy egészséges, gyors és egyszerű ételeket főzzek, mint például ez az avokádós pirítós spenóttal és tojással. Lehet reggelire vagy vacsorára!
ELKÉSZÍTÉS
-
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon. Ha már forró, adjunk hozzá extra szűz olívaolajat. Adjunk hozzá friss spenótot.
-
Keverje össze. Fekete borssal és kevés sóval ízesítjük.
-
A spenótot körülbelül 2-3 percig kell főzni. Kapcsolja ki a tűzhelyet. Félretesz.
-
Most üssük fel a tojásokat – tükörtojást vagy buggyantott tojást is készíthetünk. Én szeretem, ha kissé folyós marad a sárgája.
-
Most összerakjuk az egészséges szendvicseinket. Készítsünk 2 szelet pirítós kenyeret. 1 szelet pirítósra = egy fél avokádót rátörünk villával. Ha nem elég érett az avokádó, akkor bizony nem fogunk sikerrel járni. Ebben az esetben apróra kockázzuk.
-
Minden avokádós pirítós tetejére tegyen bőséges mennyiségű spenótot.
-
A tetejére rakjuk a tojást. Még fűszerezhetjük ízlés szerint (chilipehely, tökmagolaj..).
JEGYZETEK
Párolt spenót extra szűz olívaolajjal, sóval és fekete borssal az avokádó pirítós ágy tetején.
A gluténmentes opcióhoz egyszerűen használjon gluténmentes kenyeret.
Ügyeljen arra, hogy érett avokádót használjon.
Használjon bébispenótot kevés olívaolajon megpirítva, sóval és fekete borssal ízesítve.