Füstölt lazacos omlett
Füstölt lazacos omlett

Tudta?

A lazac rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a géneket hordozó DNS-re, csökkenti a vérben található gyulladást. Fogyasszunk rendszeresen lazacot! Íme egy gyors füstölt lazacos omlett recept reggelire vagy vacsorára.

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 11 perc
Kész: 21 perc alatt

Hozzávalók

  • Tojás 8 db
  • Füstölt lazac 100 g
  • Friss kecskesajt 50 g
  • Főzőtejszín 3 evőkanál
  • Vaj
  • Extra szűz olívaolaj
  • Metélőhagyma
  • Fehérbors

Elkészítés

1

Csíkokra szeljük a füstölt lazacot és hozzátesszük a felvert tojásokhoz, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a felaprított metélőhagymát és a belemorzsoljuk a kecskesajtot és hozzákanalazzuk a kis tejszínt.

2

Felmelegítünk egy serpenyőben 2 kanál vajat és egy kis olajat. Öntsük rá a lazacos tojást. Mérsékelt lángon 5 percig sütjük az omlettet. Fedelet rakunk a serpenyőre és tovább sütjük kis lángon, amíg a teteje el nem kezd sűrűsödni (körülbelül 6 percig).

Kész is van az ízletes omlett. Buon appetito!

Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..