Hamisgulyás leves recept

A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.

Előkészületi idő: 5 perc
Főzés: 55 perc
Kész: 60 perc alatt

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Hagyma 3 fej
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Sárgarépa 2 db
  • Lecsó 4 evőkanál, vagy 1-1 paprika és paradicsom felkockázva
  • Zsír
  • Pirospaprika
  • Köménymag, só

Elkészítés

1

Egy fakanál zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát.

Megszórjuk pirospaprikával és folyamatosan kevergetve le ne égjen megolvasszuk a zsírban a fűszerpaprikát. Rázúzzuk a fokhagymát, megsózzuk és 1 liter vízzel felöntjük.

2

Mikor forr, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, sárgarépát, a lecsót és megszórjuk köménnyel.

Addig forraljuk, míg a burgonya megfő. Kóstoljuk meg és ízesítjük még, ha szükséges.

Csipetkét is főzhetünk bele.

Hamisgulyás leves recept
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..