RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Hamisgulyás leves recept

Hamisgulyás

A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.Előkészületi idő: 5 percFőzés: 55 percKész: 60 perc alatt

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Hagyma 3 fej
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Sárgarépa 2 db
  • Lecsó 4 evőkanál, vagy 1-1 paprika és paradicsom felkockázva
  • Zsír
  • Pirospaprika
  • Köménymag, só

Elkészítés

  1. Egy fakanál zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával és folyamatosan kevergetve le ne égjen megolvasszuk a zsírban a fűszerpaprikát. Rázúzzuk a fokhagymát, megsózzuk és 1 liter vízzel felöntjük.
  2. Mikor forr, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, sárgarépát, a lecsót és megszórjuk köménnyel. Addig forraljuk, míg a burgonya megfő. Kóstoljuk meg és ízesítjük még, ha szükséges.

Csipetkét is főzhetünk bele.

  • Tweet
Kulcsszavak: Hamisgulyás, leves

Érdekes lehet még

Narancslekvár
Narancslekvár készítése: eredeti recept
marhapörkölt
Tökéletes marhapörkölt recept
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP