A nagymamák befőttje minden családban legendás, hiszen a lekvárfőzés és savanyúságkészítés igazi hagyomány. Manapság azonban egyre kevesebben vállalkoznak erre a feladatra, pedig egy jól elkészített hordós savanyúság nagyon finom! Mutatjuk, hogyan készítheted el egyszerűen otthon! Hordós savanyúság hozzávalók (10 literes adaghoz) 10 l hideg víz 6 dl 20%-os ecet 50 dkg só 1 kg kristálycukor
- Közzétéve Recept
Fermentálás kisokos
december 14,
Minden, amit első körben tudni szeretnél, miért és hogyan útmutató recepttel! Sós víz, felöntőlé (brine) készítése fermentáláshoz, savanyúságok felöntéséhez A brine, vagyis felöntőlé sós vizet jelent, mely kiváló közeget teremt a savanyúságok laktofermentálásához. A megfelelő töménységű sóoldat elkészítését a következőképpen csináld: Végy 1 liter tiszta vizet. Amennyiben nincs víztisztítód, forrald fel és hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
- Közzétéve Fermentálás