RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk

Csíráztatás és mikrozöldek termesztése otthon: Egészségügyi előnyök és gyakorlati útmutató

február 05, Receptvadász
A csírák és mikrozöldek fogyasztása egyre népszerűbbé válik az egészségtudatos emberek körében. Ezek az apró növényi hajtások nemcsak ízletesek, hanem rendkívül táplálóak is, és könnyedén termeszthetők akár otthon, a konyhaablakban. Ebben a cikkben bemutatjuk a csíráztatás és a mikrozöldek egészségre gyakorolt jótékony hatásait, valamint gyakorlati tanácsokat adunk az otthoni termesztésükhöz. A csírák és mikrozöldek egészségügyi
csíráztatásfermentálásmikrozöldek
Tovább
  • Közzétéve Csíráztatás

Fermentált csírák készítése otthon

február 05, Receptvadász
A fermentált csírák egyesítik a csíráztatás és az erjesztés előnyeit, gazdagítva étrendünket probiotikumokkal és tápanyagokkal. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetünk fermentált csírákat otthon. 1. A megfelelő magok kiválasztása Válasszunk bio minőségű, csíráztatásra alkalmas magokat, például lucerna, retek, brokkoli vagy mungóbab magokat. Fontos, hogy a magok ne legyenek vegyszerrel kezelve. 2. A magok csíráztatása
csíráztatásfermentálás
Tovább
  • Közzétéve Csíráztatás, Egészség

Kovászos sós babka – Fermentálj a hosszú életért! ’24 Receptverseny I. helyezet

február 05, Receptvadász
I. helyezés / Bartl Bianka, Kovászos sós babka, forrás: korkontrolltarsasag.hu Egy igazán különleges recept, melynek tésztája 25 órán át pihen, így a kovász jótékony hatásai teljes mértékben érvényesülnek, a töltelék pedig igazi immunbomba: a spenót, petrezselyem és snidling rengeteg C-vitamint, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokat hordoz, míg a dió az omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag. A
fermentálászöldség
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás

Fermentálás: Az egészséges bélflóra és probiotikumok titkai

február 05, Receptvadász
A fermentálás egy ősi eljárás, amely nemcsak az ételek tartósítását szolgálja, hanem komoly jótékony hatással van a bélflóránkra is. A modern táplálkozási trendekben egyre nagyobb figyelem irányul a fermentált ételek fogyasztására, mivel tudományos kutatások is alátámasztják, hogy az ilyen ételek kulcsszerepet játszanak a probiotikumok bevitelében, így hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és az egészséges táplálkozás alapjait
fermentálás
Tovább
  • Közzétéve Életmód

Indul a „Fermentálj a hosszú életért!” Receptverseny – Érdemes részt venni!

február 05, Receptvadász
A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ismét meghirdeti hagyományos receptversenyét, amelynek célja, hogy népszerűsítse az egészséges, fermentált ételek fogyasztását és a bélflóra támogatását. A versenyt „Ételed legyen a gyógyszered” életmódbeli elv szerint szervezik, amely kiemelten foglalkozik a bélflóra helyreállításával és az ezzel összefüggő civilizációs betegségek megelőzésével. Miért
fermentálásreceptverseny
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás

Savanyú káposzta hagyományosan készítve eredeti recept

november 15, Receptvadász
Savanyú káposzta készítése házilag
A savanyú káposzta készítése házilag is egyszerű, és mivel egy kimondottan téli, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel, kár lenne kihagyni az otthoni elkészítését az őszi-téli időszakban. A savanyú káposzta fogyasztható önmagában savanyúságként, vagy felhasználható más ételek alapanyagának, pl. karácsonyi töltött káposztához, korhelyleveshez vagy erdélyi rakott káposztához is. Nyers fogyasztása különösen ajánlott a téli időszakban
fermentálásreceptsavanyú káposztasavanyúkáposzta
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás, Karácsony, Recept

Kimchi készítése

január 24, Receptvadász
Kimchi
Ha a fermentált savanyúság szóba kerül, akkor biztosan a kimcsi is. A kimchi Korea nemzeti étele, melyet ősszel, november végén készítenek télre de fogyasztják egész évben. Legfontosabb összetevői a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és a gyömbér. Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest és sült rizses
fermentálás
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás, Karácsony, Recept, Superfood

Kvász készítése – természetes probiotikum recept

január 09, Receptvadász
Kvász
Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót, akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk rendszeresen? A kvász tejsavas erejesztéssel készülő ital, szervezetünkre sokféle pozitív
fermentáláskvászprobiotikum
Tovább
  • Közzétéve Egészség, Fermentálás, Recept

Rejuvelac fermentált ital az egészséged szolgálatában! Filléres gyógyír – így készítsd el otthon

január 09, Receptvadász
Rejuvelac
A rejuvelac egy bombajó fermentált ital, tisztító víz, életvíz vagy enzimatikus víz néven is ismert. Segít helyreállítani az egészséget és kitűnő természetes regenerátor, az összes olyan összetevőt tartalmazza, ahol az élet csírázott. Igazi enzimbomba. Ezen kívül tele van a bélbarát probiotikumokkal, kitisztítja a toxinokat a szervezetből, megnyugtatja az emésztőrendszert és optimalizálja annak működését. Kiváló B-, C- és
fermentálásFERMENTÁLTRejuvelac
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás, Recept

Fermentálás kisokos

december 14, Receptvadász
fermentált zöldség üvegekbe helyezve
Minden, amit első körben tudni szeretnél, miért és hogyan útmutató recepttel! Sós víz, felöntőlé (brine) készítése fermentáláshoz, savanyúságok felöntéséhez A brine, vagyis felöntőlé sós vizet jelent, mely kiváló közeget teremt a savanyúságok laktofermentálásához. A megfelelő töménységű sóoldat elkészítését a következőképpen csináld: Végy 1 liter tiszta vizet. Amennyiben nincs víztisztítód, forrald fel és hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
fermentáláslaktofermentálássavanyúságzöldség
Tovább
  • Közzétéve Fermentálás

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP