RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Savanyú káposzta hagyományosan készítve eredeti recept

november 15, , Receptvadász
Savanyú káposzta készítése házilag
A savanyú káposzta készítése házilag is egyszerű, és mivel egy kimondottan téli, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel, kár lenne kihagyni az otthoni elkészítését az őszi-téli időszakban. A savanyú káposzta fogyasztható önmagában savanyúságként, vagy felhasználható más ételek alapanyagának, pl. karácsonyi töltött káposztához, korhelyleveshez vagy erdélyi rakott káposztához is. Nyers fogyasztása különösen ajánlott a téli időszakban
fermentálásreceptsavanyú káposztasavanyúkáposzta
Elolvasom
  • Közzétéve Fermentálás, Karácsony, Recept
Tovább

Kimchi készítése

január 24, , Receptvadász
Kimchi
Ha a fermentált savanyúság szóba kerül, akkor biztosan a kimcsi is. A kimchi Korea nemzeti étele, melyet ősszel, november végén készítenek télre de fogyasztják egész évben. Legfontosabb összetevői a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest és sült rizses
fermentálás
Elolvasom
  • Közzétéve Fermentálás, Karácsony, Recept, Superfood
Tovább

Kvász készítése – természetes probiotikum recept

január 09, , Receptvadász
Kvász
Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót, akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk rendszeresen? A kvász tejsavas erejesztéssel készülő ital, szervezetünkre sokféle pozitív
fermentáláskvászprobiotikum
Elolvasom
  • Közzétéve Egészség, Fermentálás, Recept
Tovább

Rejuvelac fermentált ital az egészséged szolgálatában! Filléres gyógyír – így készítsd el otthon

január 09, , Receptvadász
Rejuvelac
A rejuvelac egy bombajó fermentált ital, tisztító víz, életvíz vagy enzimatikus víz néven is ismert. Segít helyreállítani az egészséget és kitűnő természetes regenerátor, az összes olyan összetevőt tartalmazza, ahol az élet csírázott. Igazi enzimbomba. Ezen kívül tele van a bélbarát probiotikumokkal, kitisztítja a toxinokat a szervezetből, megnyugtatja az emésztőrendszert és optimalizálja annak működését. Kiváló B-, C- és
fermentálásFERMENTÁLTRejuvelac
Elolvasom
  • Közzétéve Fermentálás, Recept
Tovább

Fermentálás kisokos

december 14, , Receptvadász
fermentált zöldség üvegekbe helyezve
Minden, amit első körben tudni szeretnél, miért és hogyan útmutató recepttel! Sós víz, felöntőlé (brine) készítése fermentáláshoz, savanyúságok felöntéséhez A brine, vagyis felöntőlé sós vizet jelent, mely kiváló közeget teremt a savanyúságok laktofermentálásához. A megfelelő töménységű sóoldat elkészítését a következőképpen csináld: Végy 1 liter tiszta vizet. Amennyiben nincs víztisztítód, forrald fel és hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
fermentáláslaktofermentálássavanyúságzöldségek
Elolvasom
  • Közzétéve Fermentálás
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP