Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket?
Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó.
Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen.
Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje.
Hozzávalók 4 személyre
- Csicseriborsó-konzerv 800 g
- 0,5 l alaplé
- 100 g tészta: Risoni, Conchigliette, Ditalini vagy csigatészta (ami van otthon levestésztának apró)
- Vöröshagyma 1 nagyobb fej
- Zellerszár 1 db
- Fokhagyma 2 gerezd
- Só, bors, petrezselyem
Elkészítés
- Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, zellert és a fokhagymát alacsony lángon negyed óra alatt: figyeljünk oda, hogy ne égjen le, de puhuljon meg a zeller ezalatt.
- A leszűrt, leöblített csicseriborsót hozzáadjuk és a fél liter alaplevet is a lábasba öntjük. Keverünk rajta, majd 30 percen keresztül főzzük közepes lángon.
- A megfőtt csicseriborsó felét kivesszük, a többit botmixerrel pürésítjük. Amint ez megvan, visszaöntjük az egészben hagyott csicseriborsót és hozzádobjuk a 100 g száraz levestésztánkat.
- Addig főzzük, míg a tésztánk meg nem puhul, körülbelül 10-15 perc. Közben sózzuk, borsozzuk, kóstolgatjuk a tésztát megfőtt-e már és ízlés szerint fűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk rá egy kevés vizet. Olívaolaj hozzáadásával még gazdagíthatunk az ízén.
A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel vagy Crostinivel tálalhatjuk.