Hozzávalók a diós csiga elkészítéséhez: 15 dkg darált dió, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, kevés fahéj, 1 db tojás, 60 dkg vajjal hajtogatott élesztős tészta
A hajtogatott élesztős tésztát kb. ceruza vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, behintjük darált dióval, megszórjuk fahéjas cukorral és összesodorjuk, majd a tekercset ujjnyi széles darabokra bevágjuk. Vajazott tepsibe fektetve a tetejét tojással menkenjük, félóráig kelesztjük és pirosra sütjük.
Elkészült a diós csiga!
Kakaós csiga ugyanígy
A diós töltelék helyett:
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
A behajtogatott blundeltésztát kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a cukrozott kakaópórral. Erre spriccelünk még kevés olvasztott vajat. Feltekerjük, nem túl szorosan, a többi ugyanaz mint fent.