RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
fokhagymaleves
1
január 09, / Közzétéve Recept

Gyógyító fokhagymaleves: jobb az antibiotikumnál

Fokhagymaleves a legjobb gyógyír mindenre!

A fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásai:

  • A fokhagyma a benne lévő kéntartalmú (allicin) hatóanyagoknak köszönhetően erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és baktériumölő.
  • Az allicin más élettani hatásai mellett rákellenes tulajdonsággal is bír. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős az immunrendszer-erősítő hatása is.
  • Antibakteriális és antimikotikus hatása miatt nagyon jó légúti megbetegedések és gombák kezelésére, főleg a Candida albicans estén használatos.
  • A fokhagyma erős antioxidáns, serkenti az immunrendszert.
  • Nagyon jó nyálkaoldó, ezért megfázás vagy más mellkasi fertőzések esetén is nagyon hatékony.
  • Külsőleg is jól alkalmazható szemölcsök, herpeszek vagy gombák kezelésére.

Túl sokan szednek antibiotikumot a legegyszerűbb fertőzésekre is, ami miatt ugyanaz a gyógyszer már nem fejti ki hatását a célzott baktériumok ellen. Sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia is, elsősorban ennek túlzott használata miatt. Emiatt sokan kezdenek visszatérni a természetes gyógymódokhoz, illetve az egészséges ételekhez.

Fokhagyma jótékony hatásai – olvass tovább!

A gyógyító fokhagymaleves recept

– 5 fej bio fokhagyma
– 2 kanál olívaolaj
– 2 kanál vaj
– 2 nagy fej vöröshagyma
– egy csésze tejföl (vagy alternatívaként vegán tejszín)
– egy csésze (250 ml) húsleves vagy zöldségleves
– egy csomónyi petrezselyem levél
– egy kiskanál száraz bazsalikom vagy borsikafű (ha van a kertben)

Az összetevőket apróra vágjuk (a kenyéren kívül) és a húslevesben megfőzzük. Miután megfőtt, mixerrel jól összekeverjük, míg krémes állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a tetején ízlés szerint petrezselyemmel, bazsalikommal és kenyérkockákkal tálaljuk.

Egy másik fokhagymaleves recept szerint a hagymát és fokhagymát vajon kell megdinsztelni. Ha ezt a verziót választjuk és a vajat a leveshez adjuk, ez egy különleges ízt fog kölcsönözni neki, csakúgy, mint az olívaolaj. A tetejére pirított kenyérkocka kerüljön.

Ajánlott a levest este, forrón fogyasztani!

Kulcsszavak: fokhagymaleves, leves

Ez is érdekes lehet

A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
A marha részeinek felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?
Tökéletes libatepertő elkészítése
Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka?
Zserbó
Zserbó – klasszikus recept egyszerűen mennyei!

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP