RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Csontleves recept

csontleves

A csontleves készítése nem ördöngösség, csupán néhány szabályt kell ismerni és betartani a főzés közben, hogy tiszta, aranyló levest kapjuk. Készíthetjük marha- vagy sertéscsontból is: csak legyen friss!

Jó tudni: a húsleves főzésének alapszabályai!

A húsleves főzésének alapszabályai

Egy finom leves megfázás ellen? A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a fertőzéseket. Ezek a jótékony összetevők a csontleves alapanyagaiban is bőségesen megtalálhatóak.

Mindenfajta alaplé tápláló, de a velőscsonttal készült leves még több, az egészségre gyakorolt pozitív hatással bír.

Hozzávalók

  • Csont 80 dkg: marha/ sertés (húsos)csont /velőscsont
  • Sárgarépa 15 dkg
  • Petrezselyemgyökér (fehérrépa) 5 dkg
  • Zeller 5 dkg
  • Karalábé 5 dkg
  • Kelkáposzta 5 dkg
  • Hagyma 2 dkg
  • Gomba 2 dkg
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Paradicsom, paprika 1-1 db
  • Bors (egész) 1 g
  • Só 2 dkg
  • 5 dkg levestészta

Elkészítés

  1. Megmossuk a csontokat, majd feltesszük főni egy lábasban annyi hideg vízzel, hogy mind ellepje.  Lassan forraljuk, hadd gyöngyözzön, közben a habot mindig leszedjük a tetejéről.
  2. Körülbelül 1-1,5 óra elteltével a megpucolt zöldségeket belerakjuk, fűszerezzük ízlés szerint és 2,5-3 órát főzzük lassú, egyenletes forrással.
  3. A tűzhelyről levéve a levest, leszűrés előtt negyed órát hagyjuk állni, hogy teljesen leülepedjék. Ezután finomszálú szűrőn kanállal átszedve, óvatos mozdulatokkal szűrjük le.
  4. A levestésztát külön, sós vízben megfőzzük. A megfőtt zöldséget és gombát vagy külön tálon szervírozzuk, vagy a leszűrt levesbe tesszük.
  • Tweet
Kulcsszavak: Csontleves, leves, recept

Érdekes lehet még

Friss gyümölcsös sütemény
Friss gyümölcsös sütemény: Egy recept, számtalan lehetőség!
Mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve
Mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve
Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal
Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP