Hideg almaleves

Ez a hideg almaleves a gyümölcslevesek toplistáján van: késő nyáron és ősszel, mikor az almás rétest is almával esszük, annyi terem, igazi felüdülés ez a hideg leves.

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 45 perc
Kész: 55 perc alatt

Hozzávalók

  • Alma ? kg
  • Fehérbor ? dl
  • Tej 6 dl
  • Főzőtejszín 1 dl
  • Liszt 4 dkg
  • Cukor 7 dkg
  • Szegfűszeg 2-3 db
  • Egész fahéj 1 db
  • Citrom leve ?
  • Só 1 dkg

Elkészítés

1

Megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk az almákat (héját rajta hagyjuk). Pucolás közben rányomjuk a citrom felét, átkeverjük, így nem barnul meg az almánk. Edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepjen minden egyes darabkát. Hozzászórjuk az összes fűszert és a cukrot, sót is teszünk bele 2 teáskanállal, így főzzük puhára.

2

Mikor villával már szétnyomható, beletesszük a fél deci fehérbort, majd a tejet. A lisztet a főzőtejszínünkkel simára keverjük, ezt a levesünkhöz adjuk folyamatos kevergetés közben. Felforraljuk, közben jól besűrűsödik, megkóstoljuk elég ízes-e.

Ha pürésíteni szeretnénk, összeturmixoljuk, így egy homogénebb állagot kapunk.

Mikor ízlésünk szerint befűszereztük, hagyjuk kihűlni az almalevest. Hűtő hidegen tálaljuk!

Hideg almaleves – igazi felüdülés
5 (100%) 3 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..