A húsleves főzésének alapszabályai
Hirdetés
Diet Maker

Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést! A ?főleg növényi eredetű? vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a fertőzéseket is!

A tökéletes húsleves elkészítés szabályai:

1A leveshez való húst és csontokat mindig alapos lemosás után hideg vízben tegyük fel főzni és ne túl gyorsan forraljuk fel! A fokozatos felmelegedés következtében a hús tápnedvei tökéletesen kioldódnak: habár így a húsunk kevésbé lesz ízletes, de a leves tartalmazni fogja azt: finom és laktató lesz.

2A “bezöldségelés” és a felfőzés után mindig lassú és egyenletes forrással főzzük, így tiszta és áttetsző marad a levesünk. A gyors forralással főzött levesünk megtörik, zavaros lesz.

3A tűzhelyről levéve a levest, leszűrés előtt negyed órát hagyjuk állni, hogy teljesen leülepedjék. Ezután finomszálú szűrőn kanállal átszedve szűrjük le, óvatos mozdulatokkal, hogy a leves ekkor se törjön meg, maradjon szép tiszta.

4A húslevesbe a tésztát mindig külön főzzük ki és csak tálaláskor tegyük a levesbe.

5Kerüljük a túl erős fűszerezést, mert az elronthatja a leves jellegét, nem mindenki szereti az erős fűszerezést.

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..