RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Kovászolás
  • Növényi tej készítés
  • Fermentálás
  • Webshop
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Nápolyi pizza
0
december 08, / Közzétéve Recept

Legjobb nápolyi pizza eredeti olasz recept alapján

A nápolyi pizza az olasz konyha egyik remeke. Sokan megpróbálják leutánozni, de gyakran sikertelenül. A hibák elkerülése végett most egy igazi olasz pizzamester szakács receptjét mutatom be. A receptjének és tanácsainak hála otthon is kiváló nápolyi pizzát készíthetsz. 

A pizzatészta elkészítése egyszerű!

Vízzel kell kezdeni, ahogy a nápolyi pizzakészítők is teszik, és ahhoz adjuk a lisztet. Az egyik legnagyobb akadály minden bizonnyal a pizza kinyújtása. A tésztával mindig nagyon finoman kell bánni, soha nem szabad ütögetni, különben hajlamos lesz zsugorodni… ne aggódj, ha elsőre nem sikerül, egy kis gyakorlással elérheted a megfelelő kézügyességet, hogy vékony pizzát kapj. 

Egy másik leküzdendő akadály minden bizonnyal a sütés: a nápolyi pizza általában nagyon rövid idő alatt megsül nagyon magas hőmérsékleten, amit egy közönséges otthoni sütővel nem lehet megvalósítani. A probléma megoldására cukrot és olajat adtunk a tésztához, amelyek általában nem szerepelnek az eredeti receptben; így a tészta színesebb és lágyabb lesz. 

A feltéthez választott alapanyagok is nagyon fontosak, megmutatom, hogyan készíthetsz tökéletes margherita pizzát , aztán személyre szabd az általad leginkább kedvelt alapanyagokkal!

Nápolyi pizza

Nápolyi pizza elkészítése recept

Nyomtatás Pin
Előkészület 20 perc perc
Főzés 6 perc perc
Pihentetés 8 óra ó
Összesen 26 perc perc
Fogás Főétel, Harapnivaló
Konyha Olasz
Adagok 5 pizza

Felszerelés

  • g víz
  • 25 g extra szűz olivaolaj
  • 25 g só
  • 10 g cukor
  • 1 g friss élesztő

Alapanyagok
  

HOZZÁVALÓK 5 DB 28 CM-ES PIZZÁHOZ

  • 800 g liszt 00
  • 500 g víz
  • 25 g olívaolaj extra szűz
  • 25 g só max.
  • 10 g cukor
  • 1 g friss élesztő

FELTÉT

  • 400 g hámozott paradicsom San Marzano
  • 400 g mozzarella / Fior di Latte
  • ízlés szerint reszelve Parmigiano Reggiano DOP
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint olívaolaj extra szűz
  • 4 g só max

Elkészítés
 

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK NÁPOLYI PIZZÁT

  • A nápolyi pizza elkészítéséhez először vegyünk elő egy nagy dagasztótálat. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a sót és cukrot.
  • Keverjük össze, hogy teljesen feloldódjanak, majd öntsük bele a liszt több mint felét. Helyezze az élesztőt az egyik kezébe, a másikkal pedig lisztezzük.
  • Az élesztőt a tenyereink között dörzsölve morzsoljuk fel a lisztkupacra. Kezdje el a keverést egy kézzel, hogy a liszt fokozatosan magába szívja az összes vizet.
  • Adjuk hozzá a maradék lisztet, de még mindig egy kézzel gyúrjuk. Addig folytassuk így, amíg el nem fogy a liszt, vagy mindenképpen a keverék állagának megfelelően.
  • Öntse az összes olajat és egy kézzel tovább gyúrjuk, amíg teljesen fel nem szívódik
Kulcsszó napolitana, pizza
Kulcsszavak: olasz, pizza

Ez is érdekes lehet

Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral
Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral
Bögrés meggyes süti
Bögrés meggyes süti
Sajtos rúd
Sajtos rúd

MOST NÉPSZERŰ

  • Nápolyi pizza

    Legjobb nápolyi pizza eredeti olasz recept alapján

    A nápolyi pizza az olasz konyha egyik remeke. S...
  • Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben

    Hagymás-sajtos pite gombával air fryerben – Könnyű vegetáriánus recept

    Fenséges, húsmentes vacsora air fryerben? Ez a ...
  • csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben

    Csípős csirkecomb air fryerben – Pikáns, ropogó...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP