A nápolyi pizza az olasz konyha egyik remeke. Sokan megpróbálják leutánozni, de gyakran sikertelenül. A hibák elkerülése végett most egy igazi olasz pizzamester szakács receptjét mutatom be. A receptjének és tanácsainak hála otthon is kiváló nápolyi pizzát készíthetsz.
A pizzatészta elkészítése egyszerű!
Vízzel kell kezdeni, ahogy a nápolyi pizzakészítők is teszik, és ahhoz adjuk a lisztet. Az egyik legnagyobb akadály minden bizonnyal a pizza kinyújtása. A tésztával mindig nagyon finoman kell bánni, soha nem szabad ütögetni, különben hajlamos lesz zsugorodni… ne aggódj, ha elsőre nem sikerül, egy kis gyakorlással elérheted a megfelelő kézügyességet, hogy vékony pizzát kapj.
Egy másik leküzdendő akadály minden bizonnyal a sütés: a nápolyi pizza általában nagyon rövid idő alatt megsül nagyon magas hőmérsékleten, amit egy közönséges otthoni sütővel nem lehet megvalósítani. A probléma megoldására cukrot és olajat adtunk a tésztához, amelyek általában nem szerepelnek az eredeti receptben; így a tészta színesebb és lágyabb lesz.
A feltéthez választott alapanyagok is nagyon fontosak, megmutatom, hogyan készíthetsz tökéletes margherita pizzát , aztán személyre szabd az általad leginkább kedvelt alapanyagokkal!

Nápolyi pizza elkészítése recept
Felszerelés
- g víz
- 25 g extra szűz olivaolaj
- 25 g só
- 10 g cukor
- 1 g friss élesztő
Alapanyagok
HOZZÁVALÓK 5 DB 28 CM-ES PIZZÁHOZ
- 800 g liszt 00
- 500 g víz
- 25 g olívaolaj extra szűz
- 25 g só max.
- 10 g cukor
- 1 g friss élesztő
FELTÉT
- 400 g hámozott paradicsom San Marzano
- 400 g mozzarella / Fior di Latte
- ízlés szerint reszelve Parmigiano Reggiano DOP
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint olívaolaj extra szűz
- 4 g só max
Elkészítés
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK NÁPOLYI PIZZÁT
- A nápolyi pizza elkészítéséhez először vegyünk elő egy nagy dagasztótálat. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a sót és cukrot.
- Keverjük össze, hogy teljesen feloldódjanak, majd öntsük bele a liszt több mint felét. Helyezze az élesztőt az egyik kezébe, a másikkal pedig lisztezzük.
- Az élesztőt a tenyereink között dörzsölve morzsoljuk fel a lisztkupacra. Kezdje el a keverést egy kézzel, hogy a liszt fokozatosan magába szívja az összes vizet.
- Adjuk hozzá a maradék lisztet, de még mindig egy kézzel gyúrjuk. Addig folytassuk így, amíg el nem fogy a liszt, vagy mindenképpen a keverék állagának megfelelően.
- Öntse az összes olajat és egy kézzel tovább gyúrjuk, amíg teljesen fel nem szívódik




