Carbonara kolbásszal
Hirdetés
Diet Maker

Ez az olasz Spaghetti alla Carbonara húsos változata: mennyei kolbásszal! Carbonara con salsiccia, ahogyan az olaszok mondják. A férfiak többsége legszívesebben húst-hússal enne… de legalábbis nem rajong érte, ha olyan étel készül, ami nem tartalmaz valami tartalmasat. A carbonara-t kolbásszal nemcsak akkor készíthetünk, mikor tartalmasabb fogásra vágyunk, hanem akkor is, mikor nincs otthon szalonna… ezt pótolhatjuk kolbásszal!

Tagliatelle, linguine, spagetti, trofie… bármilyen tésztával készíthetjük, ami otthon van. Mi kell még hozzá?

Hozzávalók 350 g tésztához (4 személyre):

  • Kolbász 200 g
  • Tojás 2 db
  • Szalonna 125 g (elhagyható)
  • Parmezán sajt reszelve
  • Só, bors

Elkészítés

1

Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott kolbászt és a felkockázott szalonnát. Közben vizet forralunk a tésztának.

2

Egy tálban felverjük a 2 tojást egy csipet sóval, őrölt borssal és reszelt parmezánnal. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük ?al dente?.

Carbonara kolbásszal

3

Mikor a tészta kifőtt, a megpirult húsokhoz merjük egy tésztakanállal és a tálban felvert tojást is hozzáöntjük. Jól összeforgatjuk, majd elzárjuk alatta a tüzet és 1-2 percig állni hagyjuk. Megkóstoljuk, sózzuk-borsozzuk még, ha szükséges.

Buon appetito!

Carbonara kolbásszal: nem lehet megunni!
5 (100%) 1 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..