RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Karácsony, Recept

Sajtos rúd

Sajtos rúd

Sajtos-sós-köménymagos rúd… nem lehet betelni vele. Amikor én készítem, mindig dupla, olykor tripla adagot csinálok, máskülönben 1 óra alatt elfogy az egész, de mindenki enne még! Karácsonykor kötelező készítenem, nagyon jó recept!

Ez a sajtos változat, de ugyanígy készítjük a köménymagosat, sósat is. Ugyanebből a sajtós rudacska tésztából készíthetünk sajtos lapocskákat is: ekkor ferde négyszögeket vágunk ki a vékonyra nyújtott tésztánkból.

Hozzávalók

  • Liszt 14 dkg
  • Margarin 14 dkg
  • Burgonya főve, áttörve 14 dkg
  • Parmezán vagy ementáli sajt reszelve 14 dkg
  • Tojás 1 egész db
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

  1. Megfőzzük, áttörjük a burgonyát. Mikor kihűlt, a margarinnal és liszttel összegyúrjuk, megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk háromszorosan összehajtva. A tésztát hideg helyen 1 órát pihentetjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Vékonyra nyújtjuk a tésztánkat, derelyemetszővel (ennek hiányában késsel) ujjnyi széles csíkokat vágunk. Tepsibe, sütőlapra téve a felvert tojásunkkal megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk. Pirosra, ropogósra sütjük.
  • Tweet
Kulcsszavak: Sajtos rúd

Érdekes lehet még

Ratatouille: a legjobb recept – a francia lecsó
Ratatouille: a legjobb recept – a francia lecsó
Krumplifőzelék: a verhetetlen recept
Krumplifőzelék: a verhetetlen recept!
Fitnesz cukormentes kókuszgolyó
Fitnesz cukormentes kókuszgolyó

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP