Sajtos-sós-köménymagos rúd

Sajtos-sós-köménymagos rúd? nem lehet betelni vele. Amikor én készítem, mindig dupla, olykor tripla adagot csinálok, máskülönben 1 óra alatt elfogy az egész, de mindenki enne még! Karácsonykor kötelező készítenem? nagyon jó recept!

Ez a sajtos változat, de ugyanígy készítjük a köménymagosat is. Ugyanebből a sajtós rudacska tésztából készíthetünk sajtos lapocskákat is: ekkor ferde négyszögeket vágunk ki a vékonyra nyújtott tésztánkból.

Hozzávalók

  • Liszt 14 dkg
  • Margarin 14 dkg
  • Burgonya főve, áttörve 14 dkg
  • Parmezán vagy ementáli sajt reszelve 14 dkg
  • Tojás 1 egész db
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

1

Megfőzzük, áttörjük a burgonyát. Mikor kihűlt, a margarinnal és liszttel összegyúrjuk, megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk háromszorosan összehajtva.

A tésztát hideg helyen 1 órát pihentetjük.

2

Előmelegítjük a sütőt.

Vékonyra nyújtjuk a tésztánkat, derelyemetszővel (ennek hiányában késsel) ujjnyi széles csíkokat vágunk. Tepsibe, sütőlapra téve a felvert tojásunkkal megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk. Pirosra, ropogósra sütjük.

Sajtos rúd
4.7 (93.33%) 3 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..