Tejszínes csirkemell csíkok pirított kelkáposztával

Tejszínes csirkemell csíkok pirított kelkáposztával: rizzsel tálalva igazán laktató fogás, de önmagában is nagyon finom!

Tudtad? A kelkáposztáról:

A kelkáposzta rákellenes, gyulladáscsökkentő és rendkívüli C-vitamin tartalma miatt immunerősítő is. Alig található benne kalória, de antioxidánsokban azonban nagyon gazdag: ez véd bennünket a bőr idő előtti öregedésétől.

Ebben a receptben a kelkáposztát gyorsan lepirítjuk egy cseppnyi extra szűz olívaolajon, ezáltal ropogós és friss állagú marad, belül mégis megpuhul, hogy könnyen fogyasztható legyen. Ezt sovány gyömbéres-fokhagymás csirkemellcsíkokkal tálaljuk.

Hozzávalók

  • Csirkemell filé 500 g
  • Főzőtejszín 300 ml
  • Kelkáposzta ? kiló gyalulva
  • Petrezselyem 1 csokor
  • Fokhagyma
  • Gyömbér
  • Olívaolaj
  • Köménymag, só bors

Elkészítés

1

A csirkemell filét 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy nagy forró serpenyőbe teszünk egy kevés olajat, majd ráborítjuk a legyalult káposztát. Erős lángon addig megpirítjuk, míg néhol jól lebarnul: ekkor már megpuhult, de mégis ropogós állagú. Közben folyamatosan forgatgatjuk fakanállal. Amint elkészült egy tálba öntjük, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon pirítani kezdjük a csirkemell csíkokat. Reszelünk rá egy ujjnyi gyömbért, nyomunk rá 2 gerezd fokhagymát és szórunk rá köménymagot.

2

Mikor a csirkehús már mindenhol kifehéredett és szépen megpirult, hozzáöntjük a 3 deci főzőtejszínt és kavargatva főzzük tovább. A tejszín 2-3 perc alatt szépen besűrűsödik, ekkor a már lepirított káposztát is hozzáadjuk és miután jól átkevertük az egészet a tüzet elzárhatjuk alatta, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

A friss fokhagymás-gyömbéres illat, a kelkáposzta ropogós állaga és a zamatos csirkemellcsíkok miatt került be a kedvenceim közé ez az étel. Rendkívül gyorsan elkészül, finom és egészséges fogás.

Tejszínes csirkemell csíkok pirított kelkáposztával
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..