Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komplikáltabb változatot. Rétes készítés réteslapból: gyorsan készen van és el sem lehet lehet rontani! RÉTES HOZZÁVALÓI: Válasszunk egy olyan textíliát, ami nem sokkal nagyobb a réteslapnál, erre terítjük majd a lapokat. Szétszedjük a réteslapokat, mindegyiket egyesével, egyenletesen és vékonyan meglocsoljuk a zsírral / olvasztott vajjal, elkenjük rajta és
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Aki mostanában a blogon jár, láthatja, hogy sok dióval készülő receptet töltöttem fel. Diós csiga, diós guba, zserbó, diós bejgli, pozsonyi kifli, diótej készítése … Arra gondoltam, ha már itt az ősz, lepotyogtak a diók a fáról, összeszedtük, elkezdtük megpucolni… azon gondolkozunk mit készítsünk belőle, hogy változatos legyen, ne únja meg a család. Íme egy
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Isteni zserbó recept. Tudta, hogy ez a legkedveltebb magyar desszert? A klasszikus zserbó mindössze 3 összetevőre vezethető vissza: sárgabarack lekvár, tört dió és csokoládé. Ehhez jön még a puha, omlós tésztához szükséges liszt, élesztő, tojás, tej, és egy csipetnyi só. Az alapanyagokat összegyúrva, majd sodrófával kinyújtva 3 tésztalapot készítünk. Ezek közé kerülnek majd egyenletesen a
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
A Zelten Trentino hagyományos gyümölcskenyér, ami széles körben elterjedt az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige régióban, ezért völgyről-völgyre, családról-családra változnak a különböző összetevői. Akár mi is alakíthatjuk: ha nincs otthon szárított füge, csináljuk például vörösáfonyával! Az Adige folyó völgyében sok formája van: ovális, kerek, szív vagy téglalap alakú. A hagyomány szerint az egész család közösen készítette ezt
- Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept
Az almás morzsasüti olyan finom, mint az almáspite, csak sokkal egészségesebb, jóval kevesebb benne a kalória, cukormentes és nagyon könnyű elkészíteni. Körülbelül 15 perc az elkészítési idő, és 35 perc alatt meg is sül a sütemény. Ez a recept paleo, gluténmentes, tejtermékmentes és cukormentes. Hozzávalók: • 4 alma• 2 teáskanál citromlé• 1 evőkanál vanília kivonat•
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
A Tiramisú olaszul azt jelenti, hogy dobj fel! Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra. Ez a recept annyira egyszerű, hogy a kezdő szakácsnők is imádják. A hozzávalók receptről-receptre változhatnak, én a hagyományos olasz Tiramisú alapreceptjét mutatom be! Előkészületi idő: 35 perc Főzés: 0 perc Kész: 35 perc alatt Hozzávalók Babapiskóta 300 g
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Almás-zabpelyhes sütemény
január 08,
A zabpehely és az alma rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van az egészség megőrzésére. Jelen sorokban nem kezdem el sorolni a számtalan egészségre gyakorolt hatásukat (rengeteg van!!!). Mivel azonban a kereskedelemben kapható müzlikeverékek az egészséges alkotóelemek mellett nagyon sok cukrot és zsírt is tartalmaznak, ezért inkább a tiszta zabpelyhet választom, és otthon elkészítem magamnak a
- Közzétéve Desszert, édesség, Gluténmentes, Recept
Csöröge fánk baracklekvárral? A legjobb! Liszt, tojás, vaj, tejföl, porcukor van otthon? Indulhat a fánksütés! Magyar különlegesség a csörögefánk, másnéven forgácsfánk, a hagyomány szerint februárban szokás fogyasztani. Farsang, vagy nem farsang, de csöröge fánk legyen! Nagyanyáink is Horváth Ilona szakácskönyvéből sütötték ezt a finomságot, íme az eredeti recept egy nagy mennyiségre kalkulálva, mert ha már egyszer nekiállunk… legalább
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Rétestészta készítése házilag egyszerűen
január 07,
A rétestészta készítése nem bonyolult és sokkal finomabb, mint a bolti! Hozzávalók Liszt 30 dkg Zsír 2 dkg Tojás 1 db Víz (langyos) 2 dl Só (kevés) Olaj Elkészítés Egy nagyobb felületen, például gyúródeszkán a hozzávalókat összedolgozzuk, ebben a sorrendben: 1.liszt, annak közepébe 2.zsír, 3.tojás, 4. só, 5. langyos víz. A tésztát cipó alakúra formáljuk,
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept