Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini… nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában azoknak, akik nem Itáliába születtek! De mégis hányféle tésztafélével találkozhatunk? Tippek?

Nem titkolózom tovább, körülbelül 350-féle tésztaforma létezik és 1300 különböző név tartozik hozzájuk: különböző régiók máshogy nevezhetik a különböző száraztésztákat, valamint a tészta mérete alapján is különböző névvel rendelkeznek. Vegyük a spagettit példának: spaghettini (a legkisebb), spaghetti (normál), spaghettoni (nagyobb).

Ezeknek a tésztáknak a java része ugyanazokból az alapanyagokból állnak (durumliszt, víz, só), csak a formájuk más. Ennek ellenére mégis általában megvan a rendje, hogy melyik ételt milyen tésztával készítünk el (pl. spagetti all?amatriciana).

A ReceptVadász honlapon számtalanszor hivatkozom olasz recepteknél olasz tésztafajtákra, szeretném bemutatni mi-melyik. Az általam leggyakrabban használt olasz tésztafajták:

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..