Hirdetés
Diet Maker

Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini… nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában azoknak, akik nem Itáliába születtek! De mégis hányféle tésztafélével találkozhatunk? Tippek?

Nem titkolózom tovább, körülbelül 350-féle tésztaforma létezik és 1300 különböző név tartozik hozzájuk: különböző régiók máshogy nevezhetik a különböző száraztésztákat, valamint a tészta mérete alapján is különböző névvel rendelkeznek. Vegyük a spagettit példának: spaghettini (a legkisebb), spaghetti (normál), spaghettoni (nagyobb).

Ezeknek a tésztáknak a java része ugyanazokból az alapanyagokból állnak (durumliszt, víz, só), csak a formájuk más. Ennek ellenére mégis általában megvan a rendje, hogy melyik ételt milyen tésztával készítünk el (pl. spagetti all?amatriciana).

A ReceptVadász honlapon számtalanszor hivatkozom olasz recepteknél olasz tésztafajtákra, szeretném bemutatni mi-melyik. Az általam leggyakrabban használt olasz tésztafajták:

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..