Vajas galuska

A vajas galuska kiváló köret pörköltek mellé, vagy akár tojásos nokedlihez. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell más hozzá, mint:

  • Vaj 5 dkg
  • Liszt 15 dkg
  • Tojás 1 db
  • Só 3 g

Vajas galuska elkészítése – Így készítsünk házilag tésztát!

Keverjük el a vajat a tojással, sózzuk meg.

Adjuk hozzá a lisztet, többször kevés vizet és dolgozzuk össze a tésztánkat. Ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

Mikor összeállt, nagyjából egyforma galuskákat formázunk egy kanálka segítségével, vagy nokedli szaggatóval egyenesen a forró levesbe szaggatjuk és főzzük puhára.

Fontos: csak frissen, akkor állítsuk össze a tésztát, mikor ki akarjuk főzni!

Vajas galuska elkészítése

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..