Az igazi olasz paradicsomos-bazsalikomos bruschetta elkészítése nagyon egyszerű és isteni finom! Nem lehet megunni!
Mi kell hozzá?
- pár szem érett paradicsom
- friss bazsalikomlevelek
- só és frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, majd töröljük szárazra egy konyharuhával. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Grillen, serpenyőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra.
- Közben vágjuk fel a paradicsomokat a kívánt formára (szelet, kocka, vagy rusztikus ujjal szétnyomott) és tépkedjük össze a bazsalikomleveleket apróbb darabokra: pakoljuk ezeket egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat bőségesen, majd sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Ezt a feltétet fogjuk rápakolni a kész pirítós szeletekre!
- mozzarellát is tépkedhetünk a feltétünkbe, ha szeretjük és tudunk jó minőségűt beszerezni. A bivaly mozzarella például nagyon finom!
- aki nem tud ellenállni a fokhagymának (mint én), az nyugodtan zúzzon rá.