RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Pesto alla trapanese spagettivel: szicíliai mesterfogás ínyenceknek

pesto-alla-trapanese

Egy újabb szicíliai remek fogás: ez a pesto alla trapanese. A genovai pesztót már ismerjük, ez pedig a déli variánsa, ahol a fő szereplő a mandula. Igazán különleges élmény a pesto alla trapanese tésztával és reszelt sajttal. Nem csak a vegetáriánusok rajonganak ezért az ételért.

Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű és egészséges.

Pesto alla trapanese hozzávalói (2 nagy adag spagettire):

  • Bazsalikom 50 g
  • Paradicsom héj nélkül 250 g
  • Mandula 50 g
  • Pecorino reszelt sajt 1 evőkanál
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Só, őrölt bors, olívaolaj

Elkészítés

  1. A mandulával kezdjük: szabaduljunk meg a héjától. 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehántjuk a barna réteget. Ha friss paradicsommal dolgozunk, ugyanezzel a művelettel megszabadulunk a paradicsom héjától is, csak egy pár perccel tovább kell a forró vízben tartani.
  2. Fogjuk a robotgépet, és beöntjük az összes hozzávalót. Pépesítjük az alapanyagokat és kóstolással tökéletesítjük az eredményt: ha túl száraz, öntsünk hozzá még olívaolajat; ha nem elég ízes, akkor pedig sózzuk-borsozzuk.

Amint tökéletes lett, főzzünk ki egy adag spagettit és essünk neki melegében. Fantasztikus ez az ízkombináció!

Buon appetito!

  • Tweet
Kulcsszavak: olasz, tésztaétel

Érdekes lehet még

marhahusleves
Nagyanyám marhahúsleves receptje
Bruschetta pizza (margherita) – Bruschette alla pizzaiola
Bruschetta pizza (margherita) – Bruschette alla pizzaiola
Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással
Sertés karaj szeletek édes-savanyú mártással

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP