Pesto alla trapanese spagettivel

Egy újabb szicíliai remek fogás: ez a pesto alla trapanese. A genovai pesztót már ismerjük, ez pedig a déli variánsa, ahol a fő szereplő a mandula. Igazán különleges élmény a pesto alla trapanese tésztával és reszelt sajttal. Nem csak a vegetáriánusok rajonganak ezért az ételért. Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű és egészséges.

Pesto alla trapanese hozzávalói (2 nagy adag spagettire):

  • Bazsalikom 50 g
  • Paradicsom héj nélkül 250 g
  • Mandula 50 g
  • Pecorino reszelt sajt 1 evőkanál
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Só, őrölt bors, olívaolaj

Elkészítés

1

A mandulával kezdjük: szabaduljunk meg a héjától. 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehántjuk a barna réteget.

Ha friss paradicsommal dolgozunk, ugyanezzel a művelettel megszabadulunk a paradicsom héjától is, csak egy pár perccel tovább kell a forró vízben tartani.

3

Fogjuk a robotgépet, és beöntjük az összes hozzávalót. Pépesítjük az alapanyagokat és kóstolással tökéletesítjük az eredményt: ha túl száraz, öntsünk hozzá még olívaolajat; ha nem elég ízes, akkor pedig sózzuk-borsozzuk.

4

Amint tökéletes lett, főzzünk ki egy adag spagettit és essünk neki melegében. Fantasztikus ez az ízkombináció!

Buon appetito!

Pesto alla trapanese spagettivel: szicíliai mesterfogás ínyenceknek
5 (100%) 1 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..