Juhtúrós Brindzás sztrapacska / galuska – a szlovák hagyományos egytálétel
január 09,
, Receptvadász
A juhtúrós sztrapacska (Bryndzové halušky) tradícionális szlovák étel, de hazánkban is igen népszerű: olcsó, laktató és igen finom. Tésztája (halušky) leginkább a nokedlihez hasonlít, de ez reszelt nyersburgonyát is tartalmaz. A “strapatý” (magyarosan sztrapacska) szó jelentése kócos, borzas, mivel a reszelt nyers krumpli borzassá teszi a galuskát. Hozzávalók 4 személyre Füstölt szalonna 20 dkg Hámozott nyers burgonya
- Közzétéve Recept
Ízletes, lágy nokedli elkészítése egyáltalán nem bonyolult ezzel az egyszerű régóta használt recepttel. A lényeg a sorrendben van! Feltesszük a vizet forrni egy nagy, magas lábosban. Sózzuk a vizet ízlés szerint. Közben elővesszük a hozzávalókat: 2 adagra például 50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg só, 8 dkg zsír (vagy egy kis olaj). Lobog a
- Közzétéve Recept