RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Juhtúrós Brindzás sztrapacska / galuska – a szlovák hagyományos egytálétel

január 09, , Receptvadász
Juhtúrós Brindzás sztrapacska / galuska – a szlovák hagyományos egytálétel
A juhtúrós sztrapacska (Bryndzové halušky) tradícionális szlovák étel, de hazánkban is igen népszerű: olcsó, laktató és igen finom. Tésztája (halušky) leginkább a nokedlihez hasonlít, de ez reszelt nyersburgonyát is tartalmaz. A “strapatý” (magyarosan sztrapacska) szó jelentése kócos, borzas, mivel a reszelt nyers krumpli borzassá teszi a galuskát. Hozzávalók 4 személyre Füstölt szalonna 20 dkg Hámozott nyers burgonya
BrindzásgaluskaJuhtúróssztrapacskatésztaétel
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Nokedli (galuska) tökéletes elkészítése pofonegyszerűen

január 08, , Receptvadász
Vajas galuska elkészítése
Ízletes, lágy nokedli elkészítése egyáltalán nem bonyolult ezzel az egyszerű régóta használt recepttel. A lényeg a sorrendben van! Feltesszük a vizet forrni egy nagy, magas lábosban. Sózzuk a vizet ízlés szerint. Közben elővesszük a hozzávalókat: 2 adagra például 50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg só, 8 dkg zsír (vagy egy kis olaj). Lobog a
galuskaköretnokedli
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP