Sütés-Főzés alapfogalmai ABC sorrendben Abálás – tartós hőkezelés 80-85°C-n Beforralás – tartós párologtató forrázás. Blansírozás – Forrázás Borirozás – szalonna lapokkal való burkolás. Derítés – húslevesek, erőlevesek, aszpik tisztítása. Dresszing – Saláta öntett. Glasszirozás – fényesítés Grillezés – sugárzó hővel való sütés. Julienne – metéltre vágás. Klopfolás – Hús kiveregetése Legírozás – tojássárgájával, tejszínnel való
- Közzétéve Recept
Sok receptnél találkozhatunk olyan hivatalos, nemzetközileg is elfogadott mértékegységekkel és rövidítéseikkel, mint a kilogramm (kg), dekagramm (dkg), gramm (g) vagy többnyire folyadékok meghatározásánál olyanokkal, mint liter (l), deciliter (dl), centiliter (cl), milliliter (ml). Ezek a mennyiségek mégis hány dkg lisztnek, cukornak, sónak és mennyi liter (l) vagy deciliter (dl), milliliter (ml) folyadéknak felelnek meg? Ebben
- Közzétéve Recept