RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket?

Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó.

Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen.

Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje.

Hozzávalók 4 személyre

  • Csicseriborsó-konzerv 800 g
  • 0,5 l alaplé
  • 100 g tészta: Risoni, Conchigliette, Ditalini vagy csigatészta (ami van otthon levestésztának apró)
  • Vöröshagyma 1 nagyobb fej
  • Zellerszár 1 db
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Só, bors, petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, zellert és a fokhagymát alacsony lángon negyed óra alatt: figyeljünk oda, hogy ne égjen le, de puhuljon meg a zeller ezalatt.
  2. A leszűrt, leöblített csicseriborsót hozzáadjuk és a fél liter alaplevet is a lábasba öntjük. Keverünk rajta, majd 30 percen keresztül főzzük közepes lángon.
  3. A megfőtt csicseriborsó felét kivesszük, a többit botmixerrel pürésítjük. Amint ez megvan, visszaöntjük az egészben hagyott csicseriborsót és hozzádobjuk a 100 g száraz levestésztánkat.
  4. Addig főzzük, míg a tésztánk meg nem puhul, körülbelül 10-15 perc. Közben sózzuk, borsozzuk, kóstolgatjuk a tésztát megfőtt-e már és ízlés szerint fűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk rá egy kevés vizet. Olívaolaj hozzáadásával még gazdagíthatunk az ízén.

A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel vagy Crostinivel tálalhatjuk.

  • Tweet
Kulcsszavak: Csicseriborsó, egytálétel, előétel, olasz, tésztaétel

Érdekes lehet még

Galagonya lekvár készítése – RECEPT
Galagonya lekvár készítése – RECEPT
A 10 LEGJOBB NYÁRI GRILL RECEPT + TIPPEK, TRÜKKÖK A GRILLEZÉSHEZ
Gulyásleves
Bográcsgulyás egyszerűen, hagyományosan elkészítve

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP