Csicseriborsó tésztával
Csicseriborsó tésztával

Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket? Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó. Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen.

Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje.

Hozzávalók 4 személyre

  • Csicseriborsó-konzerv 800 g
  • 0,5 l alaplé
  • 100 g tészta: Risoni, Conchigliette, Ditalini vagy csigatészta (ami van otthon levestésztának apró)
  • Vöröshagyma 1 nagyobb fej
  • Zellerszár 1 db
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Só, bors, petrezselyem

Elkészítés

1

Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, zellert és a fokhagymát alacsony lángon negyed óra alatt: figyeljünk oda, hogy ne égjen le, de puhuljon meg a zeller ezalatt.

A leszűrt, leöblített csicseriborsót hozzáadjuk és a fél liter alaplevet is a lábasba öntjük. Keverünk rajta, majd 30 percen keresztül főzzük közepes lángon.

2

A megfőtt csicseriborsó felét kivesszük, a többit botmixerrel pürésítjük. Amint ez megvan, visszaöntjük az egészben hagyott csicseriborsót és hozzádobjuk a 100 g száraz levestésztánkat.

3

Addig főzzük, míg a tésztánk meg nem puhul, körülbelül 10-15 perc. Közben sózzuk, borsozzuk, kóstolgatjuk a tésztát megfőtt-e már és ízlés szerint fűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk rá egy kevés vizet. Olívaolaj hozzáadásával még gazdagíthatunk az ízén.

4

A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel vagy Crostinivel tálalhatjuk.