BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket?

Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó.

Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen.

Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje.

Hozzávalók 4 személyre

  • Csicseriborsó-konzerv 800 g
  • 0,5 l alaplé
  • 100 g tészta: Risoni, Conchigliette, Ditalini vagy csigatészta (ami van otthon levestésztának apró)
  • Vöröshagyma 1 nagyobb fej
  • Zellerszár 1 db
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Só, bors, petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, zellert és a fokhagymát alacsony lángon negyed óra alatt: figyeljünk oda, hogy ne égjen le, de puhuljon meg a zeller ezalatt.
  2. A leszűrt, leöblített csicseriborsót hozzáadjuk és a fél liter alaplevet is a lábasba öntjük. Keverünk rajta, majd 30 percen keresztül főzzük közepes lángon.
  3. A megfőtt csicseriborsó felét kivesszük, a többit botmixerrel pürésítjük. Amint ez megvan, visszaöntjük az egészben hagyott csicseriborsót és hozzádobjuk a 100 g száraz levestésztánkat.
  4. Addig főzzük, míg a tésztánk meg nem puhul, körülbelül 10-15 perc. Közben sózzuk, borsozzuk, kóstolgatjuk a tésztát megfőtt-e már és ízlés szerint fűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk rá egy kevés vizet. Olívaolaj hozzáadásával még gazdagíthatunk az ízén.

A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel vagy Crostinivel tálalhatjuk.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: Csicseriborsó, egytálétel, olasz

Érdekes lehet még

Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel
Hagyományos palócleves elkészítése
Palócleves őzhúsból (vagy egyéb húsból – tökéletes alaprecept)
Narancslekvár
Narancslekvár készítése: eredeti recept

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...
  • Kakukkfű

    Kakukkfű, mint orvosi növény: természetes antibiotikum

    A kakukkfű zamatos fűszer, ínyencek számára ped...
  • Mandulatej

    Mandulatej készítése

    Noha imádom a bolti tej kényelmét, néha szórako...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: