Ez a kevert almás-mákos süti nemcsak egészséges, hanem egyszerűen elkészíthető is. Tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy egy könnyed desszertnek. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes és vegán, így szinte bárki élvezheti!
Hozzávalók:
- 1 bögre Szafi Free vaníliás zabpuding
- 1 bögre Szafi Reform gluténmentes zabpehely
- ¾ bögre kókuszvirág cukor
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 2 db reszelt alma
- 1 csipet só
- 1 bögre zabtej
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverd össze az összes hozzávalót, amíg egynemű masszát nem kapsz.
- Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, amíg aranybarnára sül.
- Hagyd kihűlni, majd szeleteld és tálald.
Tipp:
Tálaláskor szórhatsz rá porcukrot, vagy kínálhatod növényi joghurttal egy extra krémes élményért!
Ez az almás-mákos sütemény nemcsak finom, de egészséges alternatívája a hagyományos édességeknek. Próbáld ki, és élvezd a természetes ízek harmóniáját!