Ez a fantasztikus garnélarákos spagetti recept a fokhagymás-olívaolajos-fehérboros változat, megspékelve egy kis chilivel.
Nem ismerek olyat, akinek ez ne ízlene!
Lényeges, hogy jó minőségű garnélát vásároljuk (ha hazánkban készítjük, a fagyasztottat előbb ki kell olvasztanunk!).
Hozzávalók 4 személyre
- Spagetti tészta 450 g
- Garnélarák 400 g
- Fokhagyma 3 gerezd
- Fehérbor 2 dl
- Paradicsompüré 3-4 evőkanál
- Rukkola 2 marékkal
- Citrom
- Extra szűz olívaolaj
- Só, őrölt bors, chili
Elkészítés
- Feltesszük a vizet a tésztának, majd megfőzzük a spagettit al dente állagúra.
- Közben egy nagy serpenyőben olajat hevítünk: megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a chilit a forró olajon. Amint aranybarna színt kap a fokhagyma, hozzáöntjük a garnélát és egy percig pirítjuk. A rák hamar elkészül, úgyhogy gyorsan kell dolgoznunk vele: felöntjük a fehérborral, rákanalazunk egy kis paradicsompürét, sózzuk-borsozzuk.
- 2 percig főzzük így: közben a felesleges víz elpárolog, a szósz besűrűsödik.
- Amint kész a tészta, átmerjük a garnélarákos szószunkba, majd megszórjuk rukkolával és ráfacsaruk egy fél citrom levét.
Elkészült az ízletes fokhagymás garnélás spagettink, friss rukkola salátával.
Buon appetito!