Olasz kenyérsaláta paradicsommal szardellával

Tipikus friss, egyszerű nyári étel ez a mediterrán kenyérsaláta. A hozzávalók ízlés szerint variálhatók, a következő sorokban az alapreceptet mutatom be ehhez az isteni, könnyen elkészíthető salátához. Kiválóan hasznosítható a maradék kenyér ehhez az ételhez!

Előkészületi idő: 20 perc
Főzés: 0 perc
Kész: 20 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Másnapos (vagy harmadnapos) kenyér (lehetőleg baguette vagy ciabatta) 200 g
  • Érett paradicsom 600 g
  • Kapribogyó ? 1 marékkal
  • Lilahagyma 1 fej, megpucolva és apróra szelve
  • Só és bors
  • Extra szűz olívaolaj

Választható

  • Szardellafilék
  • Vörösborecet
  • Sült paprika
  • Friss bazsalikom
  • Rukkola

Elkészítés

1Rusztikus (nem egyforma) darabokra tépkedjük a kenyeret, egy tepsire helyezzük és a sütőben pár perc alatt megpirítjuk ropogósra. A paradicsomot darabokra vágjuk, majd egy tálba helyezve sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a kapribogyót, a vékony szeletekre vágott hagymát, a kenyeret és a szardellát. Majd jól összekeverjük az egészet. Isteni az illata!

2Ezután hozzáadunk 2 evőkanál vörösborecetet és körülbelül 6 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha úgy látjuk, hogy több kell hozzá, akkor tegyünk még rá egy keveset. Ezután rátépkedjük a bazsalikomot, keverünk rajta egy utolsót és el is készültünk!

Sült csirke mellé köretként is kiváló!

Olasz kenyérsaláta paradicsommal
5 (100%) 2 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..