Tipikus friss, egyszerű nyári étel ez a mediterrán kenyérsaláta.
A hozzávalók ízlés szerint variálhatók, a következő sorokban az alapreceptet mutatom be ehhez az isteni, könnyen elkészíthető salátához.
Kiválóan hasznosítható a maradék kenyér ehhez az ételhez!
- Előkészületi idő: 20 perc
- Főzés: 0 perc
- Kész: 20 perc alatt
Hozzávalók
- Másnapos (vagy harmadnapos) kenyér (lehetőleg baguette vagy ciabatta) 200 g
- Érett paradicsom 600 g
- Kapribogyó 1 marékkal
- Lilahagyma 1 fej, megpucolva és apróra szelve
- Só és bors
- Extra szűz olívaolaj
Választható
- Szardellafilék
- Vörösborecet
- Sült paprika
- Friss bazsalikom
- Rukkola
Elkészítés
- Rusztikus (nem egyforma) darabokra tépkedjük a kenyeret, egy tepsire helyezzük és a sütőben pár perc alatt megpirítjuk ropogósra. A paradicsomot darabokra vágjuk, majd egy tálba helyezve sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a kapribogyót, a vékony szeletekre vágott hagymát, a kenyeret és a szardellát. Majd jól összekeverjük az egészet. Isteni az illata!
- Ezután hozzáadunk 2 evőkanál vörösborecetet és körülbelül 6 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha úgy látjuk, hogy több kell hozzá, akkor tegyünk még rá egy keveset. Ezután rátépkedjük a bazsalikomot, keverünk rajta egy utolsót és el is készültünk!
Sült csirke mellé köretként is kiváló!