Carbonara kolbásszal: nem lehet megunni!
január 09,
, Receptvadász
Ez az olasz Spaghetti alla Carbonara húsos változata: mennyei kolbásszal! Carbonara con salsiccia, ahogyan az olaszok mondják. A férfiak többsége legszívesebben húst-hússal enne… de legalábbis nem rajong érte, ha olyan étel készül, ami nem tartalmaz valami tartalmasat. A carbonara-t kolbásszal nemcsak akkor készíthetünk, mikor tartalmasabb fogásra vágyunk, hanem akkor is, mikor nincs otthon szalonna… ezt
- Közzétéve Recept
Ez a fantasztikus garnélarákos spagetti recept a fokhagymás-olívaolajos-fehérboros változat, megspékelve egy kis chilivel. Nem ismerek olyat, akinek ez ne ízlene! Lényeges, hogy jó minőségű garnélát vásároljuk (ha hazánkban készítjük, a fagyasztottat előbb ki kell olvasztanunk!). Hozzávalók 4 személyre Spagetti tészta 450 g Garnélarák 400 g Fokhagyma 3 gerezd Fehérbor 2 dl Paradicsompüré 3-4 evőkanál Rukkola
- Közzétéve Recept
Az olasz konyha egyik jellegzetessége az egyszerűség az alapanyagok és az elkészítés tekintetében. Az olívás-fokhagymás spagetti chilivel (Pasta aglio olio e peperoncino) egy klasszikus egyszerű és finom olasz tésztaétel, mikor nincs otthon sok alapanyagunk, vagy csak valami pofonegyszerűt szeretnénk elkészíteni. Az alapanyagok helyes megválasztása ennél az ételnél is fontos: lehetőleg olasz durumtésztát, jó minőségű olívaolajat (legértékesebb
- Közzétéve Recept
Így készül a tökéletes spagetti all amatriciana! A spagetti all amatriciana az egyik legfőbb étele a hagyományos olasz konyhának. Az eredeti recept Amatrice kis városkájából származik, és szigorúan spagettivel készítik, nem bucatini tésztával. Olyannyira komolyan veszik ezt, hogy a városhoz érve kis tábla jelzi: “Amatrice, Citta degli Spaghetti” vagyis magyarul Amatrice, a spagetti városa! Idővel
- Közzétéve Recept
Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
január 08,
, Receptvadász
A Spaghetti alla puttanesca egy nagyon népszerű étel Olaszországban mindenütt, de tipikus nápolyi és római fogás. Gyors, finom és olyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, amelyek minden olasz konyhaszekrényben vannak, de nálunk is meg lehet szerezni azokat bármely kisváros közértjében. Sokféle változata ismert, de tradicionálisan olyan egyszerű alapanyagokból készítik, mint: kapribogyó, fekete olajbogyó, szardella, paradicsom, petrezselyem
- Közzétéve Recept
Az olasz cukkinis-paradicsomos spagetti egy igazán egyszerű és finom étel, amit sokféleképpen készítenek: különbözőféle tésztákkal, fokhagymával illetve anélkül. Amikor terem a friss cukkini és a szabadföldi paradicsom, egy mennyei vitamindús ételt varázsolhatunk az asztalunkra olcsón. Íme hát a recept:Előkészületi idő: 10 percFőzés: 21 percKész: 31 perc alatt Hozzávalók 4 fő részére Spagetti 320 g Koktélparadicsom 400 g Vöröshagyma
- Közzétéve Recept
Ezt az egyszerű, tökéletes kagylós tészta receptet bármilyen kagylóhoz (kékkagyló, feketekagyló..) fel lehet használni és hozzá olyan tésztát főzünk ki, amilyen kedvünk van: legyen az spagetti, linguine, vagy akár egy jó rizottó. Én spagettivel szoktam készíteni. Hozzávalók Spagetti tészta 400 g Kagyló friss 1 kg-os, vagy mélyhűtött Fokhagyma 4-5 gerezd Szardellafilé 3-4 Paradicsom 3-4 érett
- Közzétéve Recept
Farfalle, pappardelle, rigatoni, ravioli, bucatini… nem könnyű eligazodni az olasz tésztafajták világában azoknak, akik nem Itáliába születtek! De mégis hányféle tésztafélével találkozhatunk? Tippek? Nem titkolózom tovább, körülbelül 350-féle tésztaforma létezik és 1300 különböző név tartozik hozzájuk: különböző régiók máshogy nevezhetik a különböző száraztésztákat, valamint a tészta mérete alapján is különböző névvel rendelkeznek. Vegyük a spagettit
- Közzétéve Recept