Az alma könnyen emészthető, kiváló nyomelem és ásványi anyag forrás, jót tesz az emésztésnek, tisztítja a fogakat. Egy közepes alma kb. 90 kalória tartalmaz, 25 gramm szénhidrátot, 1,3 rostanyagot, 10-15 milligramm C vitamint.
Ez egy almás-mákos torta recept, de ha úgy hozza kedvünk, kihagyhatjuk belőle a mákot, ilyenkor célszerű 1 teáskanál fahéjat keverni a tésztába.
Gyors almás mákos torta hozzávalók:
- 2 alma
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 1 dl olaj vagy 100g vaj
- 2,5 dl tejföl
- porcukor a szóráshoz
Almás torta elkészítése gyorsan
- Az almát meghozzuk, húsát lereszeljük. A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. Kivajazzuk, kilisztezzük vagy sütőpapírral kibélelük egy 24 cm-es kapcsos torta formát. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot, az olajat, a tejfölt, végül az almát.
- A formába öntjük, és a sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Tipp: kínálhatunk mellé lekvárt vagy vanília sodót is, esetleg friss gyümölcsöt.