RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Almás-zabpelyhes sütemény
1
január 08, / Közzétéve Desszert, édesség, Gluténmentes, Recept

Almás-zabpelyhes sütemény

A zabpehely és az alma rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van az egészség megőrzésére. Jelen sorokban nem kezdem el sorolni a számtalan egészségre gyakorolt hatásukat (rengeteg van!!!).

Mivel azonban a kereskedelemben kapható müzlikeverékek az egészséges alkotóelemek mellett nagyon sok cukrot és zsírt is tartalmaznak, ezért inkább a tiszta zabpelyhet választom, és otthon elkészítem magamnak a számomra legmegfelelőbb változatot. Az egyik ez az almás-zabpelyhes sütemény. Szeptembertől október végéig nagy sláger ez a finomság, mikor a kertemben potyognak az almafáról az almák..

Még valami…

Készíthetjük meggyel is alma helyett! A meggynek május-júniusban épp szezonja van!

Előkészületi idő: 5 perc

Sütés: 20-25 perc

Kész: 30 perc alatt

Alap hozzávalók (ízlés szerint) egy formához

  • Alma 5-6 db lereszelve
  • Zabpehely (lehet apró vagy nagyobb szemű) ~30 dkg
  • Fahéj, 1 teáskanálnyi
  • Vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez /gluténmentes recepthez hagyjuk ki a zsemlemorzsát

Opcionális

  • Olívaolaj 1 evőkanálnyi a sütéshez
  • Cukor, ha édesen szeretjük (ez lehet méz is) 1 púpos evőkanállal, 1,5 dkg
  • Mazsola
  • Citromlé (az alma barnulását megakadályozza)
  • Kis csipet só (ha cukrot is raktunk bele)

Elkészítés

  1. Én általában csak az alap hozzávalókból készítem el ezt a zabpelyhes-almás süteményt, néha löttyintek hozzá egy kis olívaolajat. Így cukormentesen egyáltalán nincsen bűntudatom, ha amint elkészül, egyből megeszem a felét 🙂 (vagy az egészet…). Tehát először lereszelem az almát héjastól, csak a csumáját hagyom ki, majd hozzáadom a zabpelyhet és a fahéjat ízlés szerint. Korábban cukorral készítettem, ekkor egy kis citromlevet és sót is tettem bele, hogy jobban kihangsúlyozzam az ízeket. Ha először készítjük ezt a süteményt, érdemes valamilyen édesítővel, mert úgy azért finomabb 🙂 utána persze fokozatosan elhagyhatjuk az egészséges táplálkozás jegyében..
  2. A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. Közben kivajazom a kiválasztott formát és zsemlemorzsával megszórom. Így biztosan nem fog beleragadni a sütemény. Fakanállal jól belelapítom az összekevert masszát a formába. Ez azért kell, mert nem használtunk kötőanyagot: tojást, sütőport… mint más hasonló recept, én csak megnyomkodom, hogy ne essen szét – és így nem fog! Néhány szelet almát a tetejére vágtam díszítésként, ahogy a képen is látszik. Itt ismét lehet bűnözni: egy kis cukrot szórni az almaszeletekre, mennyei lesz.
  3. Miután betoltam a sütőbe, 25 percig sütöm 180 °C-on és az isteni almás-fahéjas illata már jelezni fogja az elkészültét.

Jó étvágyat hozzá, remélem ízlik!

Kulcsszavak: alma, almás-fahéjas, almás-zabpelyhes, desszert, édesség, gluténmentes, gyümölcs, sütemény, zabpehely

Ez is érdekes lehet

Kvász
Kvász készítése – természetes probiotikum recept
A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
Fitnesz cukormentes kókuszgolyó
Fitnesz cukormentes kókuszgolyó

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP