Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Egyszerű és gyors meggyleves recept.
Hozzávalók
- Magozott meggy 80 dkg
- Tej 6 dl
- Főzőtejszín 1 dl
- Liszt 6 dkg
- Cukor 10 dkg
- Szegfűszeg 2-3 db
- Egész fahéj
- Citrom
- Só 1 kávéskanál
Elkészítés
- A megmosott és kimagozott meggyet egy edénybe szórjuk. Felöntjük vízzel, majd alágyújtva közepes lángon feltesszük főni. Ezután belerakjuk a kimért cukrot, a kevés sót, ráfacsarjuk a fél citromot, hogy még savanykásabb legyen, és végül a hozzátesszük a deci vörösbort is. Időnként megkevergetve puhára főzzük a meggyet.
- Mikor megfőtt, hozzáöntjük a tejet. A liszthez vegyített tejszínt simára keverjük (behabarjuk) és azt is a leveshez tesszük. Ezután csomómentesre keverve hagyjuk felforrni. Mikor már 1-2 perce forr, vegyünk ki egy kanállal belőle és kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e. Gyümölcsös-fűszeres íz domináljon. Ha túl édes, nyomjunk még bele citromot. Ha rendben van, kihűtjük és hűtő-hidegen tálaljuk.