Az olasz cukkinis-paradicsomos spagetti egy igazán egyszerű és finom étel, amit sokféleképpen készítenek: különbözőféle tésztákkal, fokhagymával illetve anélkül.
Amikor terem a friss cukkini és a szabadföldi paradicsom, egy mennyei vitamindús ételt varázsolhatunk az asztalunkra olcsón.
Íme hát a recept:Előkészületi idő: 10 percFőzés: 21 percKész: 31 perc alatt
Hozzávalók 4 fő részére
- Spagetti 320 g
- Koktélparadicsom 400 g
- Vöröshagyma 2 közepes fej
- Sárga (kaliforniai) paprika 2
- Cukkini 4 kisebb
- Paradicsompüré 2 kanállal
- Extra szűz olívaolaj
- Bazsalikom
- Só, bors
Elkészítés
- Feltesszük a tésztát főni zubogó vízben, al dente.
Megmossuk a zöldségeket. Félbevágjuk a paradicsomokat. Megpucoljuk és kockákra vágjuk a cukkiniket, majd a paprikákat szeleteljük. A hagymákat is megpucoljuk és felkockázzuk. - Felmelegítünk 4 kanálnyi olajat edényben és a hagymát 1 percig pirítjuk rajta, keverjük, majd hozzátesszük a zöldségeket és közepes lángon 5 percig sütjük, alkalmanként megkeverve, majd hozzákanalazzuk a paradicsompürét is, mielőtt összekeverjük a tésztával.
- Mikor megfőtt a tészta, átpakoljuk egy tészta kanállal az edénybe a megpirult zöldségekhez és fél percig még a tűzön hagyjuk, míg sózzuk, borsozzuk, és egybeforgatjuk az alapanyagokat. A bazsalikom leveleket frissen szórjuk erre a mennyei cukkinis-paradicsomos spagettire.
Buon appetito!