Tészta zöldséggel… igazi olasz nyári előétel!
- Előkészületi idő: 15 perc
- Főzés: 12 perc
- Kész: 27 perc alatt
Hozzávalók
- Rigatoni olasz tészta / vagy amihez kedvünk van
- Zöldbab – 15 dkg
- Répa – 2 közepes
- Babkonzerv, borsókonzerv
- Koktélparadicsom – 250 gr
- Póréhagyma
- Olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- Főzzünk al dente rigatoni tésztát sós vízben, majd leöntjük és hideg vízben átmossuk egy szűrőben. Ezután jól lecsöpögtetjük, félrerakjuk kicsit megszáradni. Veszünk egy nagy salátástálat, hozzáöntünk 1 dl olívaolajat és darálunk rá jó adag borsot.
- Közben előkészítjük a zöldbabot: levágjuk a széleit, megtisztítjuk, átmossuk és 3-4 cm-es darabokra szeljük. Meghámozzuk a répákat is és közel ugyanakkorára aprítjuk, mint a babokat.
- Forró, sós vízben megfőzzük a zöldségeket körülbelül 8 perc alatt, majd leszűrjük, és hideg vízben átöblítjük, hogy lehűljenek, ne főjenek tovább. Mikor jól lecsöpögtettük, hozzáöntjük a salátástálba a tésztához. Közben leszűrjük a bab- és borsókonzerveket is, átöblítjük hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.
- A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk és a tésztához keverjük. Ezután a póréhagymákat is megpucoljuk, felaprítjuk karikákra és mehet bele a tálba. Önthetjük bele a babot is és jól összekeverjük, ha szükséges, még öntünk hozzá egy kevés olívaolajat.
- Egy pár perc pihentetés nem árt neki a fogyasztás előtt, de az sem baj, ha több órát áll kint. Hűtő-hidegen ne együk, de szobahőmérsékleten kiváló!
Buon appetito!