Meggyes piskóta elkészítése

A világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb sütije: a meggyes pite.

Előkészületi idő: 10 perc
Sütés: 25 perc
Kész: 35 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Magozott meggy 50 dkg
  • Liszt 20 dkg
  • Cukor 20 dkg
  • Vaj 20 dkg
  • Tojás 5 db
  • Sütőpor (1 csomag)

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha még nem készítettünk hasonló piskótatésztát, érdemes elolvasni a könnyű, omlós piskótatészta receptje és elkészítése ? blogbejegyzést, ahol tippek és trükkök olvashatóak a tökéletes piskótatészta eléréséért. Néhány dologra ugyanis érdemes figyelni.

2A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A meggyes pite omlós, vajas piskótája úgy készül, hogy 20 deka vajat habosra keverünk cukorral és a tojások sárgájával. Ezután a tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, és kemény habbá verjük.

A kemény tojásfehérje habot óvatosan kanalazzuk bele fakanállal, felváltva a sütőporral elkevert liszttel, a cukros-vajas tojássárgájához.

3A szép, egyenletes tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy zsírozzuk ki a forma alját, nehogy leragadjon). Ezután szórjuk rá a tetejére a kimagozott, félbevágott meggyet és 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a teteje szép rózsaszínű nem lesz, és elválik a tészta a forma oldalától. Ez körülbelül 25 perc. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, különben a tészta összeesik.

A végén megszórhatjuk a tetejét egy csomag vaníliás cukorral, vagy egy kevés porcukorral.

Meggyes pite egyszerűen, omlós piskótatésztával
5 (100%) 1 vote

1 HOZZÁSZÓLÁS

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..