RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Karácsony, Recept

Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon

Rántott pontyszelet “patkó” franciasaláta ágyon

Igazi klasszikus! Rántott ponty franciasalátával. Elkészítése könnyű, a siker garantált!

Először készítsük el a franciasalátát köretnek. Ehhez a következőkre lesz szükségünk:

Franciasaláta hozzávalók:

  • 1 kg franciasaláta-mixhez
  • egy üvegnyi kisebb savanyú uborka (8 cm-es)
  • 1 db alma
  • 200 g majonéz
  • 375 g tejföl
  • 3 ek mustár
  • 2 ek porcukor
  • só, fehér bors
  • vaj vagy egyéb zsíradék a pirításhoz

Franciasaláta elkészítése

A franciasaláta-mixet serpenyőben felhevített vajon 4-5 percig pirítjuk. Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük. Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a mixhez adjuk.

Elkészítjük egy másik tálba a franciasaláta lényegét: majonézt, tejfölt, mustárt és a savanyúuborka levét, alaposan elkeverjük, aztán szórjuk bele egy kis porcukrot, sózzuk-borsozzuk, az egészet összekeverjük aztán a mixbe forgatjuk. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a rántott pontyot. 

Rántott ponty elkészítése

Fő hozzávaló: fejenként 1-2 szelet pontypatkó

Prézlihez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás felverve
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéséhez
  • só

A pontypatkókat megmossuk, megtisztítjuk, aztán megtöröljük és besózzuk. Ezután panírozhatjuk: lisztbe, majd a felvert tojásba forgatjuk, aztán a zsemlemorzsába hempergetjük. A tojásba is lehet verni egy csipet sót, ízesebb lesz a prézli.

Az olajat felhevítjük, forró olajban kb. 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a bepanírozott patkókat. Süssük át alaposan, mindkét oldalát majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges olajat.

A korábban elkészített és lehűtött franciasaláta ágyon tálaljuk. Ecetes burgonyasalátával is kiváló!

  • Tweet
Kulcsszavak: franciasaláta, karácsony, patkó, ponty, Rántott ponty

Érdekes lehet még

Egyszerű sütőtök krémleves recept
Egyszerű sütőtök krémleves recept
Káposztás rétes ahogyan nagyanyáink csinálták
Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal
Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP