RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
1
január 08, / Közzétéve Recept

Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás

Reggeli almás-zabpelyhes muffin: egészséges napindítás

Még sosem próbálkoztál muffinsütéssel? Épp itt az ideje.

Igaz-e hogy elronthatatlan? Talán az nem, … viszont a következő aranyszabályokra érdemes lesz odafigyelned és akkor biztos a siker!

Muffin igazságok

  • A szilikon muffinformában soha nem lesz olyan jó, mint a fémben.
  • Nem szabad a papírt megspórolni.
  • Nem szabad a sok olajat vagy vajat kihagyni belőle, különben nem lesz jó a tésztája. A cukron spórolhatunk, a zsiradékon nem.
  • Nem szabad a tésztát túlkeverni, ha már nincsenek benne száraz lisztcsomók, akkor jó is.
  • Csak a legjobb minőségű lisztből lesz igazán könnyű.
  • Ahol gyerekek vannak, ott nem lehet se túl édes, se túl krémes, se túldíszített egy muffin és a férfiaknak sosem lesz a kedvence, történjen bármi.

Muffinsütés lépései

  • Melegítsd elő a sütőt! A muffint viszonylag rövid ideig kell sütni, ezért fontos, hogy a sütés első percétől a megfelelő hőfokon tudjon sülni.
  • Először keverd össze a száraz hozzávalókat. Ide tartozik a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, kakaó, csonthéjasok és a gyümölcsök. Pl. ha a gyümölcsöket előbb a lisztes keverékhez adod és csak eztán a folyékonyhoz, akkor nem süllyed le a süti aljára.
  • A folyékony összetevőket (tojás, tej, tejtermékek, olaj, méz, margarin…) is keverd össze. Ha a vajat kicsit meglangyosítod a mikróban, akkor könnyebb lesz dolgozni vele. Keverheted őket kézzel, vagy kézi robotgéppel, fontos, hogy nem kell tökéletesen simára keverni.
  • A következő lépés a száraz és a folyékony alapanyagok összeöntése. Itt is csak egyet, kettőt keverünk és már kész is.

Íme a recept:

  • Előkészületi idő: 15 perc
  • Sütés-Főzés: 15 perc
  • Kész: 30 perc alatt

Hozzávalók 4 főre

  • 30 g zabpehely
  • 50 g zabliszt
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 1 alma
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Válasszuk ketté a tojást. A sárgájához adjuk hozzá a reszelt almát, amelynek préseljük ki a levét (ez is maradjon az edényünkben). Keverjük bele a többi hozzávalót is. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a masszába. A muffin sütőformákat béleljük ki muffin papírral ennek hiányában kenjük ki egy kis kókuszzsírral.
  2. Ez a muffin nem fog nagyon feljönni (a zabliszt nehezebb), ezért tölthetjük majdnem teljesen tele a formákat. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet és már ehetjük is! Joghurttal tálaljuk és díszíthetjük cukormentes lekvárral.

Inkább palacsintát készítenél? Almás fahéjas palacsinta zablisztből recept

  • Tweet
Kulcsszavak: almás-zabpelyhes, édesség, muffin

Érdekes lehet még

Mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve
Mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve
Tócsi | Tócsni | Lepcsánka | Krumplis lepény LISZT NÉLKÜLI változata!
Tócsi | Tócsni | Lepcsánka | Krumplis lepény LISZT NÉLKÜLI változata!
Vajas galuska elkészítése
Vajas galuska elkészítése

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP