Imádom ezeket az olasz ételeket: egyszerűen elkészíthetőek, gyorsan készen vannak és mindenki szereti!
Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve, ami olaszul: spaghetti tetrazzini!
Hozzávalók 4 főre
- Gomba 250 g (bármilyen piacon vagy boltban kapható olcsóbb gombát használhatunk)
- Spagetti tészta 400 g
- Csirkehús 600 g (comb)
- Fokhagyma 2-3 gerezd
- Fehérbor 2 dl
- Főzőtejszín 5 dl
- Parmezán sajt reszelve 100 g
- Só, bors, bazsalikom
Elkészítése
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csirkehúst 2-3 centis darabokra vágjuk. A combhús azért jobb választás, mint a mellfilé, mert kevésbé szárad ki sütés közben. A csirkedarabokat sózzuk-borsozzuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, amin a csirkét aranybarnára pirítjuk.
- Közben a fokhagymát rázúzzuk, odafigyelünk, hogy ne égjen oda és a csirke minden oldala megpiruljon, majd a felszeletelt gombát is a serpenyőbe öntjük.
- Feltesszük a tésztavizet forrni és kifőzzük a spagettit.
- Mikor a gomba is megpirult, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk.
- Tésztaszűrő kanállal átmerjük a spagettit a szószunkhoz és jól egybeforgatjuk. Közben parmezánt és bazsalikomot szórunk rá.
- Mehet be a sütőbe! Tepsibe vagy sütőtálba öntjük és a tetejét még megszórjuk sajttal: ettől istenien ropogós lesz, ezt a lépést semmiképp se felejtsük ki.
Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Buon appetito!