RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Tonhalas tészta bottargával és zsemlemorzsával klasszikus szárd recept
0
január 08, / Közzétéve Recept

Tonhalas tészta bottargával és zsemlemorzsával klasszikus szárd recept

Imádom ezt a receptet! A szárd konyha hasonló a magyarral: semmit sem dobnak ki, minden felhasználásra kerül, és a receptek gazdaságosak, egyszerűek valamint nagyon ízletesek.

A bottarga (lásd itt) nem egy olcsó hozzávaló, de rendkívül aromás és ízletes, ezért egy kis zsemlemorzsa hozzáadásával enyhíthetünk a markánsan sós hal-ízén, valamint olcsóbban elkészül az ízletes fogásunk.

  • Előkészületi idő: 10 perc
  • Főzés: 13 perc
  • Kész: 23 perc alatt

Hozzávalók

  • Tonhalkonzerv (válasszunk olyat, ami olívaolajban van) vagy szardella /acciughe/
  • Bottarga di muggine reszelve, 2 evőkanállal
  • Zsemlemorzsa 3 evőkanállal
  • Koktélparadicsom félbevágva
  • Tészta 400 g (linguine, spagetti, fusilli?)
  • Olíva olaj, fokhagyma, só, metélőpetrezselyem (ha nincs jó a sima is)

25 perc alatt kész!

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát al dente sós vízben, a zacskón feltüntetett idő alatt forrásban lévő vízben.
    Meghámozunk 3 gerezd fokhagymát és a kés lapjával könnyedén összenyomjuk. Ha nem szereted a fokhagymát, ezt a lépést hagyd ki nyugodtan.
  2. Melegítünk egy kis olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a fokhagymadarabokat: süssük kis lángon. Ha megpirult szedjük ki őket, különben megégnek és keserűek lesznek. Ha van petrezselymünk otthon, akkor a finom, fokhagymás aromájú olívaolajba seperjük be azt apróra vágva, majd mehet hozzá a tonhal is. Kevergessük át, zúzzuk szét a fakanállal a nagyobb darabokat. Amint ezzel megvagyunk, mehet hozzá a megtisztított, félbevágott paradicsom.
  3. Süssük tovább a feltétet 3-4 kanál főzővíz (tészta) hozzáadásával, majd fedjük le a serpenyőt és hagyjuk 10 percig főni továbbra is kis lángon.
  4. A tészta közben biztosan elkészült, szűrjük le és borítsuk a serpenyőbe. Most jött el az ideje, hogy hozzáadjuk a bottargát és a 3 kanál zsemlemorzsát. 1 percig sütjük még, már fedő nélkül, a fogásunkat, közbe kicsit dobálgatjuk (vagy fakanállal kevergetjük, ha úgy könnyebb), hogy a tészta jól összekeveredjen az alapanyagokkal.

Elkészült a tipikus szárd fogásunk. Buon appetito!

Kulcsszavak: olasz, tésztaétel, tonhalas

Ez is érdekes lehet

Rejuvelac
Rejuvelac fermentált ital az egészséged szolgálatában! Filléres gyógyír – így készítsd el otthon
gofri
A tökéletes gofri elkészítése
Avokádós pirítós spenóttal és tojással

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP