BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Hideg meggyleves a meleg napokra

Hideg meggyleves a meleg napokra

Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Egyszerű és gyors meggyleves recept.

Hozzávalók

  • Magozott meggy 80 dkg
  • Tej 6 dl
  • Főzőtejszín 1 dl
  • Liszt 6 dkg
  • Cukor 10 dkg
  • Szegfűszeg 2-3 db
  • Egész fahéj
  • Citrom
  • Só 1 kávéskanál

Elkészítés

  1. A megmosott és kimagozott meggyet egy edénybe szórjuk. Felöntjük vízzel, majd alágyújtva közepes lángon feltesszük főni. Ezután belerakjuk a kimért cukrot, a kevés sót, ráfacsarjuk a fél citromot, hogy még savanykásabb legyen, és végül a hozzátesszük a deci vörösbort is. Időnként megkevergetve puhára főzzük a meggyet.
  2. Mikor megfőtt, hozzáöntjük a tejet. A liszthez vegyített tejszínt simára keverjük (behabarjuk) és azt is a leveshez tesszük. Ezután csomómentesre keverve hagyjuk felforrni. Mikor már 1-2 perce forr, vegyünk ki egy kanállal belőle és kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e. Gyümölcsös-fűszeres íz domináljon. Ha túl édes, nyomjunk még bele citromot. Ha rendben van, kihűtjük és hűtő-hidegen tálaljuk.

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: meggyleves

Érdekes lehet még

Olasz tésztafajták bemutatása: micsoda melyik?
Olasz tésztafajták bemutatása: micsoda melyik?
Hagyományos palócleves elkészítése
Palócleves őzhúsból (vagy egyéb húsból – tökéletes alaprecept)
Konyhai mértékegységek és mennyiségek: sütés-főzés mérleg nélkül
Konyhai mértékegységek és mennyiségek: sütés-főzés mérleg nélkül

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: