Egyszerű, könnyű zabkása recept a hétköznapokra. A gyümölcsök bármilyen más gyümölccsel helyettesíthetőek, csak a fantázia szabhat határt!

A zabpehely jótékony hatásait már ismerjük, érdemes hát  mindennapokba is beágyazni a fogyasztását.

Íme a recept:

Előkészületi idő: 5 perc
Sütés-Főzés: 7 perc
Kész: 12 perc alatt
 

Hozzávalók 2 főre

  • 150 g zabpehely
  • 400 ml tej, szójatej, mandulatej vagy víz
  • 250 g görög natúr joghurt
  • 1 banán
  • 1 nagyobb méretű alma
  • 1 csipet só, fahéj ízlés szerint

Elkészítés

1

Mérjük ki a zabkását és tegyük egy főzőedénybe a kimért folyadékkal együtt. Hagyjuk ázni, amíg előkészítjük a gyümölcsöket. Hámozzuk meg az almát, szeleteljük fel a banánnal együtt. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt főzzük krémesre a zabkását. Ízesítsük egy csipet sóval. Ha a zabkása nagyon sűrű, adjunk hozzá egy kevés folyadékot. Tálaljuk négy tányérra, tegyük rá a joghurtot és a gyümölcsöket, esetleg a magőrleményeket.

Tipp: ha valaki édesen szereti, adjon hozzá egy kanál mézet!

Palacsintát készítenél?

https://receptvadasz.hu/reggeli-almas-fahejas-palacsinta-zablisztbol/

Esetleg muffint?

https://receptvadasz.hu/reggeli-almas-zabpelyhes-muffin-egeszseges-napinditas/

Zabkása banánnal, almával
5 (100%) 2 votes