RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
13
január 08, / Közzétéve Recept

Almakompót készítése

Almakompót készítése

A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk.

Elkészítjük cukor, fahéj és szegfűszeg nélkül, ki ahogyan szereti teli vitaminnal.

  • Előkészületi idő: 5 perc
  • Főzés: max. 30 perc
  • Kész: 30 perc alatt

Hozzávalók

  • Alma 1 kg
  • Citromlé 1/2 dl 
  • Cukor 10 dkg
  • Szegfűszeg 8-10
  • Fahéj 1-2 rúd
  • Víz 1 l
A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk.

Elkészítés

  1. A megmosott almákat meghámozzuk, felcikkezzük és a magházaikat kivágjuk. Az így előkészített almákat egy lábosba tesszük a citromos vízbe, így nem barnulnak meg a hámozás közben. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és ha szükséges még, annyi vizet, amennyi ellepi.
  2. Hirtelen lángon felforraljuk, vigyázzunk, mert hamar szétfő. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert úgy is még tovább fő, mialatt saját levében kihűl. Ha kihűlt, készen is van az almakompót. Hűtőbe téve későbbre is eltehető.
  • Tweet
Kulcsszavak: Almakompót

Érdekes lehet még

csontleves
Csontleves recept
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!
Bazsalikomos gnocchi: Gnocchi al pesto genovese
Bazsalikomos gnocchi: Gnocchi al pesto genovese

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNem