RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
13
január 08, / Közzétéve Recept

Almakompót készítése

Almakompót készítése

A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk.

Elkészítjük cukor, fahéj és szegfűszeg nélkül, ki ahogyan szereti teli vitaminnal.

  • Előkészületi idő: 5 perc
  • Főzés: max. 30 perc
  • Kész: 30 perc alatt

Hozzávalók

  • Alma 1 kg
  • Citromlé 1/2 dl 
  • Cukor 10 dkg
  • Szegfűszeg 8-10
  • Fahéj 1-2 rúd
  • Víz 1 l
A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk.

Elkészítés

  1. A megmosott almákat meghámozzuk, felcikkezzük és a magházaikat kivágjuk. Az így előkészített almákat egy lábosba tesszük a citromos vízbe, így nem barnulnak meg a hámozás közben. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és ha szükséges még, annyi vizet, amennyi ellepi.
  2. Hirtelen lángon felforraljuk, vigyázzunk, mert hamar szétfő. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert úgy is még tovább fő, mialatt saját levében kihűl. Ha kihűlt, készen is van az almakompót. Hűtőbe téve későbbre is eltehető.
  • Tweet
Kulcsszavak: Almakompót

Érdekes lehet még

Libalakoma
Libalakoma | 3 isteni libafogás
Szilvásgombóc krumplinudlival
Szilvásgombóc krumplinudlival – családi recept
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP