A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk.
Elkészítjük cukor, fahéj és szegfűszeg nélkül, ki ahogyan szereti teli vitaminnal.
- Előkészületi idő: 5 perc
- Főzés: max. 30 perc
- Kész: 30 perc alatt
Hozzávalók
- Alma 1 kg
- Citromlé 1/2 dl
- Cukor 10 dkg
- Szegfűszeg 8-10
- Fahéj 1-2 rúd
- Víz 1 l
Elkészítés
- A megmosott almákat meghámozzuk, felcikkezzük és a magházaikat kivágjuk. Az így előkészített almákat egy lábosba tesszük a citromos vízbe, így nem barnulnak meg a hámozás közben. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és ha szükséges még, annyi vizet, amennyi ellepi.
- Hirtelen lángon felforraljuk, vigyázzunk, mert hamar szétfő. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert úgy is még tovább fő, mialatt saját levében kihűl. Ha kihűlt, készen is van az almakompót. Hűtőbe téve későbbre is eltehető.