Almakompót készítése

A jó almakompóthoz lehetőleg savanykásabb fajta almát válasszunk. Elkészítjük cukor, fahéj és szegfűszeg nélkül, ki ahogyan szereti teli vitaminnal.

Előkészületi idő: 5 perc
Főzés: max. 30 perc
Kész: 30 perc alatt

Hozzávalók

  • Alma 1 kg
  • Citromlé 1/2 dl 
  • Cukor 10 dkg
  • Szegfűszeg 8-10
  • Fahéj 1-2 rúd
  • Víz 1 l

Elkészítés

1A megmosott almákat meghámozzuk, felcikkezzük és a magházaikat kivágjuk. Az így előkészített almákat egy lábosba tesszük a citromos vízbe, így nem barnulnak meg a hámozás közben. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és ha szükséges még, annyi vizet, amennyi ellepi.

2Hirtelen lángon felforraljuk, vigyázzunk, mert hamar szétfő. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert úgy is még tovább fő, mialatt saját levében kihűl. Ha kihűlt, készen is van az almakompót. Hűtőbe téve későbbre is eltehető.

Almakompót készítése
3 (60%) 3 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..