Ez az olasz Spaghetti alla Carbonara húsos változata: mennyei kolbásszal! Carbonara con salsiccia, ahogyan az olaszok mondják. A férfiak többsége legszívesebben húst-hússal enne… de legalábbis nem rajong érte, ha olyan étel készül, ami nem tartalmaz valami tartalmasat. A carbonara-t kolbásszal nemcsak akkor készíthetünk, mikor tartalmasabb fogásra vágyunk, hanem akkor is, mikor nincs otthon szalonna… ezt pótolhatjuk kolbásszal!
Tagliatelle, linguine, spagetti, trofie… bármilyen tésztával készíthetjük, ami otthon van. Mi kell még hozzá?
Hozzávalók 350 g tésztához (4 személyre):
- Kolbász 200 g
- Tojás 2 db
- Szalonna 125 g (elhagyható)
- Parmezán sajt reszelve
- Só, bors
Elkészítés
- Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott kolbászt és a felkockázott szalonnát. Közben vizet forralunk a tésztának.
- Egy tálban felverjük a 2 tojást egy csipet sóval, őrölt borssal és reszelt parmezánnal. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük al dente roppanósra.
- Mikor a tészta kifőtt, a megpirult húsokhoz merjük egy tésztakanállal és a tálban felvert tojást is hozzáöntjük. Jól összeforgatjuk, majd elzárjuk alatta a tüzet és 1-2 percig állni hagyjuk. Megkóstoljuk, sózzuk-borsozzuk még, ha szükséges.
Buon appetito!