A Buddha-tál tökéletes választás, ha egészséges, változatos és ízletes ételre vágysz. Tele van színes zöldségekkel, gabonával, fehérjével – és ha egy marék friss csírával koronázod meg, igazi szuperétellé válik! Ez a recept szezonálisan variálható, csírával pedig extra enzimeket, vitaminokat és ropogósságot is kapsz. Mi az a Buddha-tál? A Buddha-tál (más néven nourish bowl) egy tápláló,
- Közzétéve Csíráztatás, Recept, RECEPTEK, Vegán
Egészséges, növényi alapú szendvicsfeltétre vágysz, ami egyszerre krémes, ízes és tápláló? Ez a tofukrém mustárcsírával igazán különleges: a csíra enyhén csípős, karakteres íze remekül harmonizál a semleges tofuval. Gluténmentes, vegán, fehérjedús – és pár perc alatt elkészíthető! Miért jó választás a mustárcsíra? A mustárcsíra különlegessége a természetes „csípőssége” – olyan, mint egy enyhe wasabi. Nagyon
- Közzétéve Csíráztatás, Recept, RECEPTEK, Vegán
Ha gyors, tápláló és vitamindús reggelire vágysz, próbáld ki ezt a zöld smoothie-t, amit friss csírákkal turbózunk fel! A csírák nemcsak roppanós állagot, hanem rengeteg tápanyagot is adnak a reggelidhez – ideális választás, ha egészségtudatosan indítanád a napod. Miért érdemes csírákat smoothie-ba tenni? A csírák valódi tápanyagbombák: enzimekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Könnyen
- Közzétéve Csíráztatás, Recept, Smoothie
Csíráztatás és mikrozöldek termesztése otthon: Egészségügyi előnyök és gyakorlati útmutató
február 05,
A csírák és mikrozöldek fogyasztása egyre népszerűbbé válik az egészségtudatos emberek körében. Ezek az apró növényi hajtások nemcsak ízletesek, hanem rendkívül táplálóak is, és könnyedén termeszthetők akár otthon, a konyhaablakban. Ebben a cikkben bemutatjuk a csíráztatás és a mikrozöldek egészségre gyakorolt jótékony hatásait, valamint gyakorlati tanácsokat adunk az otthoni termesztésükhöz. A csírák és mikrozöldek egészségügyi
- Közzétéve Csíráztatás
Fermentált csírák készítése otthon
február 05,
A fermentált csírák egyesítik a csíráztatás és az erjesztés előnyeit, gazdagítva étrendünket probiotikumokkal és tápanyagokkal. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetünk fermentált csírákat otthon. 1. A megfelelő magok kiválasztása Válasszunk bio minőségű, csíráztatásra alkalmas magokat, például lucerna, retek, brokkoli vagy mungóbab magokat. Fontos, hogy a magok ne legyenek vegyszerrel kezelve. 2. A magok csíráztatása
- Közzétéve Csíráztatás, Egészség
A tél a hóviharok, ropogó tűz melletti filmnézés ideje… no és a friss, ropogós, vitamindús salátáké? Lehet salátázni is, azoknak, akik hajlandóak egy fedett zöldségkertészetet művelni. Kis felszereléssel és know-how-val sokféle friss termék sikeresen termeszthető az egész tél folyamán. Ahhoz, hogy nekiláthass, olvasd el a beltéri kertészet útmutató tippjeinket kezdők számára. Még azt is megtudhatod,
- Közzétéve Csíráztatás
Konyhakert a nappaliban
december 14,
A népesség nagyobbik hányada városokban él. Zsúfolt központokban, melyek már nem alkalmasak arra, hogy kielégítsék a tápláléktermelés igényét. Kénytelenek vagyunk – lennénk – bevásárlóközpontokban megvásárolni a számunkra szükséges élelmi-szert. De vajon megvagyunk-e elégedve a felhozott kínálattal? Akarjuk-e azt enni, amiről fogalmunk sincsen, hogyan került oda, mivel kezelték, hol készült… és elhisszük még azt, amit ráírnak?
- Közzétéve Életmód
Csíráztatás egyszerűen otthon
december 06,
A csíráztatás manapság szinte lét-fontosságú, a csíráztatással rendkívül sokat tehetünk a bélflóránk rendbetételéért. A csíra pozitív hatásai ősidők óta ismertek, vitaminhiányos időszakban vagy általános állóképességünk fokozásáért támogathatjuk vele immunrendszerünket. A csírák koncentráltan tartalmaznak rengeteg tápanyagot, és nem utolsó sorban nagyon finomak! A csírafélék természetes vitaminpirulának, illetve ásványi anyag- és fehérjepirulának is tekinthetők. Ebből a cikkből
- Közzétéve Csíráztatás